Νέες κατηγορίες για σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον του Μπρετ Κάβανο

Η Επιτροπή Δικαστικών Υποθέσεων της Αμερικανικής Γερουσίας πρόκειται να εξετάσει τουλάχιστον ακόμη μία κατηγορία ανάρμοστης συμπεριφοράς εναντίον του δικαστή Μπρετ Κάβανο, τον οποίο έχει προτείνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για το Ανώτατο Δικαστήριο, μετέδωσε το NBC News.

Σύμφωνα με μια ανώνυμη καταγγελία με επιστολή που εστάλη στον Ρεπουμπλικάνο γερουσιαστή Κόρι Γκάρντνερ, ο Κάβανο εξαπέλυσε σωματική επίθεση εναντίον μiας γυναίκας με την οποία συναναστρεφόταν στην περιοχή της Ουάσινγκτον το 1998 ενώ ήταν μεθυσμένος, ανέφερε το NBC, επικαλούμενο την επιστολή και ανθρώπους με γνώση του θέματος.

Ο Κάβανο αρνήθηκε και αυτή την κατηγορία, με επιστολή στην επικοινωνία του με μέλη της Επιτροπής, τόνισε το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές.

Παράλληλα η καθηγήτρια Πανεπιστημίου Κριστίν Μπλάζεϊ Φορντ, μία από τις γυναίκες που κατηγορούν τον υπερσυντηρητικό δικαστή για σεξουαλική επίθεση αναφέρει στο κείμενο της κατάθεσης που πρόκειται να δώσει στην Επιτροπή της Γερουσίας ότι πίστευε ότι ο Κάβανο θα την βίαζε σε ένα πάρτι πριν 36 χρόνια, σε μια φερόμενη επίθεση που όπως υποστηρίζει «άλλαξε δραματικά» τη ζωή της.

«Δεν είμαι εδώ σήμερα επειδή το θέλω, είμαι τρομοκρατημένη, είμαι εδώ επειδή είναι το δημόσιο μου καθήκον να σας πω τι συνέβη σε μένα όταν ο Μπρετ Κάβανο και εγώ ήμασταν στο λύκειο», τονίζει η Φορντ.

Η Φορντ στην κατάθεσή της κάνει λόγο για έναν «ολοφάνερα μεθυσμένο» Κάβανο και για έναν φίλο του που την κλείδωσαν σε μια κρεβατοκάμαρα σε ένα πάρτι σε προάστιο της Ουάσινγκτον του 1982 όταν αυτή ήταν 15 και αυτός 17.

Η ίδια καταγγέλλει ότι ο Κάβανο σκαρφάλωσε πάνω της, προσπάθησε να της βγάλει τα ρούχα και έβαλε το χέρι του στο στόμα της όταν εκείνη προσπάθησε να ουρλιάξει για βοήθεια.

«Μου ήταν δύσκολο να αναπνεύσω και πίστεψα ότι ο Μπρετ κατά λάθος θα με σκότωνε» , υπογραμμίζει στην κατάθεσή της. Σε απάντηση στον πρόεδρο Τραμπ που αμφισβήτησε την αξιοπιστία της μαρτυρίας της επειδή δεν μίλησε για πολλά χρόνια για το περιστατικό η Φορντ εξήγησε ότι «για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα ήμουν πολύ φοβισμένη και ένιωθα μεγάλη ντροπή για να μιλήσω για αυτό λεπτομερώς στον οποιοδήποτε».

Ο Κάβανο χαρακτηρίζει «συκοφαντίες της τελευταίας στιγμής» τις καταγγελίες σε βάρος του για απρεπή συμπεριφορά και αρνείται ότι επιτέθηκε ποτέ σε οποιανδήποτε γυναίκα.

Στην κατάθεση του ενώπιον της Επιτροπής, αναμένεται να αρνηθεί όλες τις κατηγορίες. Ο Τραμπ αργά χθες άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αλλάξει τη γνώμη του για τον Κάβανο και να αποσύρει την υποψηφιότητά του για το Ανώτατο Δικαστήριο με βάση τις καταθέσεις που θα γίνουν σήμερα στην Επιτροπή για τις κατηγορίες εις βάρος του δικαστή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ