Ζευγάρι μάζεψε 400.000 δολάρια για άστεγο και τώρα δεν του τα δίνει – ΒΙΝΤΕΟ

Η ιστορία του Τζόνι Μπόμπιτ είχε συγκινήσει όλο το Διαδίκτυο. Τον περυσινό Νοέμβριο, ο βετεράνος πολέμου είχε δείξει τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος, όταν είδε μια κοπέλα να έχει μείνει από βενζίνη και έσπευσε να την βοηθήσει. Με τα μοναδικά 20 δολάρια που είχε πάνω του, πήγε να της αγοράσει καύσιμα, καθώς η νεαρή δεν είχε επάνω της χρήματα.Η Κέιτ Μακκλουρ μαζί με τον σύντροφό της Μαρκ Νταμίκο, συγκινημένοι από την κίνηση του άστεγου, θέλησαν να τον βοηθήσουν. Αποφάσισαν, λοιπόν, να ανοίξουν λογαριασμό στην ιστοσελίδα GoFundMe και να καλέσουν όποιον μπορούσε να συνδράμει.

Στόχος ήταν τα 10.000 δολάρια, ωστόσο, η προσφορά του κόσμου ήταν τόση μεγάλη που μαζεύτηκαν κάτι περισσότερα από 400.000 δολάρια για τον βετεράνο πολέμου που ζούσε κάτω από μια γέφυρα στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ.

Το ζευγάρι διατυμπάνιζε πως σκόπευε να δημιουργήσει δύο λογαριασμούς έναν για να ζει αξιοπρεπώς και έναν δεύτερο για συνταξιοδοτικό πρόγραμμα. Παράλληλα, ήθελαν να αγοράσουν στον Τζόνι αυτοκίνητο, αλλά και να του αναθέσουν δικηγόρο και οικονομικό σύμβουλο.

Ωστόσο, τα χρήματα ήταν πολλά και η ιστορία πήρε άλλη τροπή.

Το ζευγάρι παραδέχτηκε πως ξόδεψε 200.000 ευρώ «για τη φροντίδα του», χωρίς, ωστόσο, να δίνει στη δημοσιότητα αποδείξεις αποδεικνύοντας του λόγου το αληθές. Μάλιστα, αρνούνται να δώσουν στον άστεγο τα υπόλοιπα χρήματα, υποστηρίζοντας πως δεν ξέρει πως να τα διαχειριστεί.

«Το να του δώσουμε όλα αυτά τα χρήματα… Δεν πρόκειται να συμβεί. Θα τα κάψω μπροστά του!», δήλωσε ο Νταμίκο.

Το ζευγάρι αγόρασε αντί για σπίτι μια σκηνή στον Τζόνι, την οποία τοποθέτησαν σε κτήμα που άνηκε στην Κέιτ. Αργότερα, ωστόσο, ανέφεραν πως τους έκλεψε τη σκηνή και τους ζήτησαν να φύγει.

Παράλληλα, ισχυρίζονται πως τα 200.000 δολάρια ξοδεύτηκαν σε σκηνή, προκαταβολή για την διαμονή του Τζόνι σε ένα ξενοδοχείο, ένα SUV, τηλεόραση, λαπ τοπ και δύο κινητά τηλέφωνα. Υποστηρίζουν, δε, πως του έδωσαν 25.000 ευρώ για να τα κάνει ό,τι θέλουν. Το ζευγάρι πούλησε το SUV, ωστόσο το ξενοδοχείο υποστηρίζει πως δεν έχει λάβει καθόλου χρήματα.

Ολο αυτό τον καιρό, βέβαια, το ζευγάρι κάνει… ζωάρα. Ταξίδια στο Λας Βέγκας και Λος Αντζελες, αγορά καινούργιας BMW, με τους ίδιους να λένε πως προέκυψαν από προσωπικά εισοδήματα. Αυτός είναι ξυλουργός και εκείνη γραμματέας στο κρατικό δίκτυο συγκοινωνιών.

Ο Τζόνι, από την άλλη, συνεχίζει να είναι άστεγος και άρχισε ξανά τη χρήση ναρκωτικών. Οπως λέει αισθάνεται προδομένος από το ζευγάρι. «Πιστεύω πως ίσως είχαν καλές προθέσεις στην αρχή, αλλά με αυτό το ποσό έγιναν άπληστοι», δηλώνει.

Πάντως, η εταιρεία μέσω της οποίας έγιναν οι δωρεές, θα διερευνήσει το ζήτημα, προκειμένου να εξακριβωθεί το κατά πόσο έχει γίνει κακοδιαχείριση των χρημάτων.

Δείτε το βίντεο:

Πηγές: Daily Mail, USA Today

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ