• Περισσότεροι από 160 οι νεκροί από τις πλημμύρες στην Κεράλα της Ινδίας

  5:12 μμ, Παρασκευή 17 Αυγ 2018 5:12 μμ, Παρασκευή 17 Αυγ 2018

  Στους 164 έχουν αυξηθεί οι νεκροί από τις πλημμύρες στο κρατίδιο της Κεράλα της Ινδίας, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό από τον επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης Πιναράγι Βιτζαγιάν.

  Περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι έχουν βρει καταφύγιο σε πρόχειρους καταυλισμούς που έχουν στήσει οι αρχές, ενώ ήδη υπάρχουν προειδοποιήσεις για νέες καταρρακτώδεις βροχές.

  Από τις πλημμύρες που άρχισαν πριν από 9 ημέρες έχουν χάσει τη ζωή τους 164 άνθρωποι, ορισμένοι από κατολισθήσεις, και περίπου 223.000 έχουν βρει καταφύγιο σε 1.568 καταυλισμούς που έχουν στηθεί για να υποδεχθούν τους πλημμυροπαθείς, διευκρίνισε ο Βιτζαγιάν.

  Η κυβέρνηση του κρατιδίου αυτού της νότιας Ινδίας χαρακτήρισε την τρέχουσα κρίση με τις πλημμύρες "εξαιρετικά σοβαρή" και διευκρίνισε ότι διεξάγονται επιχειρήσεις για να παρασχεθεί βοήθεια στους χιλιάδες ανθρώπους που έχουν εγκλωβιστεί σε διάφορες περιοχές.

  Ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι δήλωσε ότι συζήτησε για την κατάσταση με τον Βιτζαγιάν, ενώ στο κρατίδιο αυτό αποστέλλονται ενισχύσεις σε στρατιώτες και διασώστες.

  Το κρατίδιο αυτό, το οποίο είναι τουριστικό, βρίσκεται στη νοτιοδυτική Ινδία και αντιμετωπίζει κάθε χρόνο μεγάλες βροχοπτώσεις την περίοδο των μουσώνων, από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο, αλλά οι ζημιές που προκάλεσαν οι φετινές βροχοπτώσεις, οι οποίες ήταν ιδιαίτερα σφοδρές, θεωρούνται μακράν οι χειρότερες εδώ και σχεδόν έναν αιώνα.

  Σήμερα εξάλλου το γραφείο του Βιτζαγιάν προειδοποίησε εκ νέου τους 33 εκατομμύρια κατοίκους του κρατιδίου για νέες βροχοπτώσεις.

  Τοπικός υπεύθυνος επιβεβαίωσε ότι η βλάβη στα τοπικά δίκτυα τηλεπικοινωνιών εμποδίζει την επικοινωνία με κατοίκους που βρίσκονται στις περισσότερο πληγείσες ζώνες, οι οποίες χρήζουν έκτακτης βοήθειας.

  Επίσης περισσότερα από 10.000 χλμ οδικού δικτύου έχουν υποστεί ζημιά ή καταστραφεί, ανακοίνωσε η τοπική κυβέρνηση, η οποία έδωσε εντολή να ανοιχτούν οι βάνες σε 34 φράγματα τεχνητών λιμνών όπου η στάθμη των υδάτων έχει φτάσει σε επικίνδυνα επίπεδα.

  Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο τουρίστες επισκέφθηκαν πέρυσι, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, το κρατίδιο της Κεράλα, το οποίο είναι γνωστό για τις παραλίες του με φοίνικες και τις φυτείες τσαγιού.

  Πλημμύρες αντιμετωπίζουν και άλλα κρατίδια, μεταξύ των οποίων της Καρνάτακα, που βρίσκεται ακριβώς βόρεια αυτού της Κεράλα, όπως και της Μάντια Πραντές, στην κεντρική Ινδία.

  Πηγή: ΑΠΕ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα