Νέο ΒΙΝΤΕΟ σοκ από το τρομακτικό τροχαίο στη Μπολόνια

Τουλάχιστον ένα άτομο σκοτώθηκε και περισσότεροι από εβδομήντα τραυματίστηκαν από την έκρηξη βυτιοφόρου μετά την καραμπόλα στην περιφέρεια της Μπολόνια. Ήδη διεξάγεται έρευνα για να διαπιστωθούν οι λόγοι που συνέβη το δυστύχημα παρά τους αυστηρούς κανόνες ασφαλείας ενώ στο φως της δημοσιότητας έρχεται ένα νέο βίντεο σοκ από τη στιγμή του τρομακτικού τροχαίου.

Νεκρός είναι ο οδηγός του βυτιοφόρου, ενώ από τους τραυματίες οι 15 είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Μεταξύ των τραυματιών είναι πυροσβέστες και αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο του δυστυχήματος πριν σημειωθεί η έκρηξη. Πολλοί από αυτούς έχουν υποστεί εγκαύματα, ενώ άλλοι τραυματίστηκαν από τα συντρίμμια και τα σπασμένα τζάμια των οχημάτων.

«Με δεδομένη τη σφοδρότητα του δυστυχήματος και τις πιθανές επιπτώσεις, θεωρούμε ότι ήμασταν τυχεροί», σχολίασε ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε που μετέβη στην περιοχή για να επισκεφθεί τους τραυματίες και να επιθεωρήσει τις ζημιές.

Από τη σφοδρή έκρηξη κατέρρευσε μέρος του οδοστρώματος ενός δρόμου που βρισκόταν πάνω από αυτόν όπου σημειώθηκε το δυστύχημα. Μετά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στη διάρκεια της νύκτας στους αυτοκινητοδρόμους, η κυκλοφορία επετράπη στο κομμάτι που παραμένει άθικτο.

Ο υπουργός Μεταφορών, Ντανίλο Τονινέλι, δήλωσε πως “τώρα πρέπει να πέσει φως στα αίτια αυτού του πολύ σοβαρού δυστυχήματος”

Ο οδηγός, ένας 42χρονος Ιταλός ο οποίος σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης έχει εμπειρία ετών στην οδήγηση βυτιοφόρων, ίσως «να είχε κουραστεί ή να ήταν αφηρημένος», εκτίμησε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο ο εισαγγελέας της Μπολόνια Τζουζέπε Αμάτο.

Οι ειδικοί υπογράμμισαν πως τα φορτηγά αυτά θα πρέπει να είναι εξοπλισμένα με ραντάρ που ενεργοποιούν το σύστημα πέδησης ακόμη κι αν δεν το κάνει ο οδηγός, ο οποίος στα βίντεο δεν φάνηκε να προσπαθεί να φρενάρει προκειμένου να αποφύγει τη σύγκρουση.

Πηγή: ΑΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ