Σκάνδαλο στον ΟΗΕ – Αξιωματούχος κακοποιούσε σεξουαλικά παιδιά

Νέο σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης έρχεται να ταράξει τους κόλπους των Ηνωμένων Εθνών, μετά τη σύλληψη πρώην ανώτερου αξιωματούχου της UNICEF και της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας στο Νεπάλ.

Οι Αρχές της χώρας συνέλαβαν τον 60χρονο Πίτερ Ντάλγκλις, ύστερα από εισβολή που πραγματοποίησαν στις αρχές του μήνα, στην κατοικία του στο Κατμαντού, όπου τον βρήκαν με δύο αγόρια, ηλικίας 12 και 14 ετών.

Ο Ντάλγκλις είχε αναλάβει στη διάρκεια της καριέρας του σημαντικές θέσεις σε διάφορες οργανώσεις των Ηνωμένων Εθνών, με τελευταίο τον διορισμό του ως “αντιπρόσωπος του ΟΗΕ” στην Καμπούλ, το 2015. Σύμφωνα με τις Αρχές, ο πρώην δικηγόρος κατηγορείται ότι κακοποιούσε παιδιά στο Νεπάλ εδώ και 15 χρόνια, γεγονός που αποδεικνύεται από επαρκές “ιατρικό και επιστημονικό υλικό” το οποίο θα κατατεθεί στην Εισαγγελία την προσεχή Τετάρτη.

Η δράση του ήρθε στο φως πρόσφατα, μετά τις κατηγορίες που εξαπέλυσε σε βάρος του ένας 20χρονος, βοηθώντας την αστυνομία να ξεσκεπάσει τις αποτρόπαιες πράξεις του.

Οι Αρχές στο Νεπάλ αποκάλυψαν ότι παρακολουθούσαν τον 60χρονο εδώ και τρεις μήνες, ύστερα από πληροφορίες που συγκέντρωσαν από εργαζόμενους σε άλλη φιλανθρωπική οργάνωση.

“Από τις προκαταρκτικές έρευνες προέκυψε ότι στόχευε παιδιά φτωχής προέλευσης και τα κακοποιούσε σεξουαλικά”, ανακοίνωσε ο Πουσκάρ Καρκί, διευθυντής της κεντρικής υπηρεσίας ερευνών του Νεπάλ, ο οποίος πρόσθεσε πως στη συνέχεια τα παρέσυρε μακριά από τους γονείς τους, δελεάζοντας τα με ταξίδια στο εξωτερικό, υποσχέσεις επαγγελματικής αποκατάστασης και σπουδών.

Πηγή πληροφοριών: Espresso

Πηγή ΦΩΤΟ: Daily Mail

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ