Πέθανε διάσημος ηθοποιός

Πέθανε σήμερα στη Μόσχα, σε ηλικία 82 ετών, ο διακεκριμένος Ρώσος ηθοποιός Όλεγκ Ταμπακόφ, ο οποίος υπήρξε μια από τις μεγαλύτερες μορφές του σοβιετικού και του ρωσικού κινηματογράφου και θεάτρου, ανακοίνωσε το θέατρο ΜΧΑΤ της Μόσχας, γνωστό ως θέατρο Τσέχοφ, του οποίου υπήρξε καλλιτεχνικός διευθυντής.

Ο ‘Ολεγκ Ταμπακόφ γεννήθηκε το 1935 στην πόλη Σαράτοφ, από γονείς γιατρούς. Από τα σχολικά του χρόνια, σε ηλικία 15 ετών άρχισε να συμμετέχει σε θεατρικούς κύκλους. Φοίτησε στην θεατρική σχολή του θεάτρου ΜΧΑΤ, που θεωρείτο η καλύτερη σχολή θεάτρου ενώ το 1956 ο διακεκριμένος επίσης ρώσος θεατράνθρωπος Όλεγκ Εφραίμοφ, που ήταν φίλος του Ταμπακόφ , δημιούργησε στο θέατρο το στούντιο νέων ηθοποιών το οποίο εν συνεχεία μετεξελίχθηκε στο γνωστό θέατρο «Σοβρεμένικ». Ο Ταμπακόφ ήταν ο νεότερος σε ηλικία από τους έξι ιδρυτές του θεάτρου «Σοβρεμένικ».

Το 1967 υποδύθηκε τον Νικολάι Ροστόφ στο έργο «Πόλεμος και Ειρήνη» σε σκηνοθεσία του Σεργκέι Μπονταρτσούκ, που υπήρξε η πρώτη σοβιετική ταινία που τιμήθηκε με το βραβείο Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας.

Το 1977 σε μια παλιά υπόγεια αποθήκη στη Μόσχα ο Ταμπακόφ και οι μαθητές του ίδρυσαν το θέατρο «Ταμπακέρκα», το οποίο όμως κατ’ εντολή των τότε αρχών σταμάτησε να λειτουργεί το 1980.

Ο μεγάλος Ρώσος ηθοποιός ξεχώριζε για πενήντα και πλέον χρόνια με το σπάνιο υποκριτικό του ταλέντο στους ρόλους που υποδύθηκε τόσο στο κινηματογράφο όσο και στο θέατρο. Υποδύθηκε διακόσιους και πλέον ρόλους, ενώ έπαιξε σε περισσότερες από 100 κινηματογραφικές ταινίες.

Στα τέλη Νοεμβρίου του 2017 ο Ταμπακόφ εισήλθε στον νοσοκομείο όπου του διαγνώσθηκε πνευμονική λοίμωξη.

Ο Ταμπακόφ ήταν παντρεμένος με την ηθοποιό Μάρινα Ζούντινα και είχε τέσσερα παιδιά, τα δύο από τον πρώτο του γάμο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ