Επίθεση στον Προκόπη Παυλόπουλο από το τουρκικό ΥΠΕΞ: Να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και τα σύνορά μας

Να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και τα τουρκικά σύνορα καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, με ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ:

«Ο ελληνικός τύπος ανέφερε χθες (6 Μαρτίου) ότι ο κ. Παυλόπουλος, Πρόεδρος της Ελλάδας, έκανε τα ακόλουθα σχόλια για την Τουρκία: «Μπορεί να μην έχουμε την επικράτεια που θα έπρεπε ιστορικά να έχουμε»… «Αν η ιστορία μας υποχρεώσει, θα κάνουμε αυτό που έκαναν και οι πρόγονοί μας».

Καλούμε τον Πρόεδρο Παυλόπουλο να σέβεται το διεθνές δίκαιο και τα σύνορά μας και να απέχει από μια ρητορική η οποία δεν αρμόζει στη θέση του και η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει περιττή ένταση».

Τι είχε αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Οι δηλώσεις που ενόχλησαν τους Τούρκους έγιναν την περασμένη Κυριακή όταν ο Προκόπης Παυλόπουλος ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης του δήμου, Πύδνας- Κολινδρού, Πιερίας.

«Τους λέμε, εδώ είμαστε, να ζήσουμε ειρηνικά, δημιουργικά. Τι πιο απλό, από το να σεβαστούν το διεθνές δίκαιο, τι πιο απλό από το να σεβαστούν το Δίκαιο της Θάλασσας, τη Συνθήκη της Λωζάνης;. Μπορεί να μην έχουμε το έδαφος, εκείνο, το οποίο, ιστορικά θα μας αναλογούσε. Ξέρουμε όμως ότι αυτός ο τόπος, αυτή η Ελλάδα, έχει λόγο και υπόσταση στην ΕΕ. Αυτό καλούμε την Τουρκία να κάνει» συνέχισε ο κ. Παυλόπουλος και κάλεσε την Τουρκία να «μετρά το μέλλον της», με το μέτρο «του πολιτισμού, της δημοκρατίας και της ελευθερίας». «Εδώ είμαστε. Διαφορετικά ξέρουμε να είμαστε και απέναντι. Δε το θέλουμε, αλλά αν η ιστορία μας υποχρεώσει, θα το πράξουμε όπως το έκαναν και οι πρόγονοί μας» υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ