Νέο σκάνδαλο για σεξουαλική παρενόχληση στον χώρο της μόδας

Ο φωτογράφος μόδας Πατρίκ Ντεμαρσελιέ κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση από αρκετές γυναίκες, οι μαρτυρίες των οποίων έγιναν γνωστές μέσα από την εφημερίδα Boston Globe.

Η εφημερίδα επικαλείται κυρίως μια πρώην βοηθό του 74χρονου φωτογράφου, η οποία εξηγεί ότι ενέδωσε στην επίμονη παρενόχληση του Ντεμαρσελιέ φοβούμενη μήπως συνεχίζοντας να του αρνείται θέσει σε κίνδυνο το επαγγελματικό της μέλλον. Η ίδια είπε ότι ζήτησε αμέσως από την καλλιτεχνική διευθύντρια του ομίλου Conde Nast, Άννα Γουίντουρ, να μην αφήσει πλέον τον φωτογράφο να εργάζεται με νεαρά μοντέλα.

Στο δημοσίευμα αναφέρονται άλλες έξι περιπτώσεις γυναικών οι οποίες τον κατηγορούν και αυτές για σεξουαλική παρενόχληση.

Μία από αυτές αναφέρει ότι ο φωτογράφος έβαλε το χέρι του στα γεννητικά της όργανα, και μία άλλη ότι ο φωτογράφος της έπιασε το στήθος της. Όταν ρωτήθηκε από το AFP, ο Ντεμαρσελιέ δεν έδωσε κάποια συνέχεια.

Η Globe Spotlight Team, η οποία διεξήγαγε την έρευνα αυτή, είναι μια ομάδα έξι ερευνητών δημοσιογράφων, η οποία διαδέχτηκε αυτήν που είχε αποκαλύψει το 2002 πώς η τοπική ιεραρχία της Καθολικής Εκκλησίας είχε κουκουλώσει σεξουαλικές κακοποιήσεις που είχαν διαπράξει περίπου 90 ιερείς στη Βοστόνη και στα περίχωρά της επί δεκαετίες ολόκληρες.

Η ιστορία χρησίμευσε ως βάση στην ταινία “Spotlight”, η οποία απέσπασε το Όσκαρ καλύτερης ταινίας το 2016.

Η έρευνα για τον κόσμο της μόδας που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή, θίγει και άλλους φωτογράφους, όπως ο Σεθ Σάμπαλ και ο Αντρέ Πάσος.

Από τότε που ξέσπασε η υπόθεση Γουάινστιν στο Χόλιγουντ, μεγάλοι φωτογράφοι μόδας έχουν κατηγορηθεί για σεξουαλική παρενόχληση, όπως ο Μπρους Γουέμπερ, ο Τέρι Ρίτσαρντον, ο Μάριο Τεστίνο.

Αρκετοί από τους πελάτες τους, όπως ο όμιλος Conde Nast, δήλωσαν δημόσια ότι δεν επιθυμούν πλέον να συνεργάζονται με αυτούς.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Πηγή ΦΩΤΟ: bostonglobe.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ