Σε βίντεο της εκστρατείας του Τραμπ οι Δημοκρατικοί χαρακτηρίζονται «συνεργοί» σε δολοφονίες που έχουν διαπράξει παράτυποι μετανάστες

Η ομάδα της προεδρικής εκστρατείας του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ έδωσε χθες στη δημοσιότητα ένα βίντεο στο οποίο οι Δημοκρατικοί αναφέρονται ως «συνεργοί» σε δολοφονίες που έχουν διαπράξει παράτυποι μετανάστες.

Έπειτα την αποτυχία υιοθέτησης ενός νομοσχεδίου προσωρινής χρηματοδότησης του ομοσπονδιακού κράτους, που προκλήθηκε εν μέρει από τη διαμάχη Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών για την μεταναστευτική πολιτική, το βίντεο ενδέχεται να οξύνει τις εντάσεις, καθώς γερουσιαστές των δύο κομμάτων εργάζονται για την επίτευξη μιας συμφωνίας για την ομαλή επαναλειτουργία της ομοσπονδιακής διοίκησης.

Το διαφημιστικό βίντεο, που φέρει τον τίτλο: «Συνεργοί», δημοσιεύτηκε την μέρα συμπλήρωσης ενός έτους από την ορκωμοσία του Ρεπουμπλικάνου προέδρου και εστιάζει σε έναν παράτυπο μετανάστη, τον Λουίς Μπρακαμόντες, που κατηγορείται ότι δολοφόνησε δύο αστυνομικούς το 2014 στο Σακραμέντο.

Οι δικηγόροι του Μπρακαμόντες είχαν θέσει ζήτημα ψυχικής υγείας του κατηγορουμένου, αλλά ένας δικαστής τον έκρινε διανοητικά ικανό για να δικαστεί, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Sacramento Bee την περασμένη εβδομάδα.

«Οι Δημοκρατικοί που στέκονται στο δρόμο μας θα είναι συνεργοί σε κάθε δολοφονία που διαπράττουν παράτυποι μετανάστες», αναφέρει η διαφήμιση.

Ο Τραμπ κατηγόρησε το Σάββατο τους Δημοκρατικούς ότι ευθύνονται για τη μερική αναστολή λειτουργίας των ομοσπονδιακών υπηρεσιών επειδή νοιάζονται περισσότερο για «τους παράνομους μετανάστες» παρά για τον στρατό ή την ασφάλεια των συνόρων.

Οι Δημοκρατικοί είχαν διαμηνύσει ότι δεν θα δεχθούν να ψηφίσουν ένα συμβιβαστικό νομοσχέδιο αν σε αυτό δεν προβλεπόταν η παράταση του προγράμματος DACA που αφορά τους μετανάστες που έφτασαν στις ΗΠΑ όταν ήταν ανήλικοι.

Στο δελτίο τύπου της διαφήμισης, ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ χαρακτηρίζεται υπεύθυνος για την παράλυση του ομοσπονδιακού κράτους και κατηγορείται ο ίδιος και οι Δημοκρατικοί ότι «κρατούν ομήρους νομοταγείς πολίτες με τις απαιτήσεις τους για χορήγηση αμνηστίας σε παράτυπους μετανάστες».

Ο εκπρόσωπος του Σούμερ με mail του τόνισε ότι: «αυτή είναι μια επαίσχυντη προσπάθεια του προέδρου να στρέψει την προσοχή μακριά από την Τραμπ-παράλυση. Αντί να διεξάγει εκστρατεία, πρέπει να κάνει τη δουλειά του και να διαπραγματευτεί μια συμφωνία για την επαναλειτουργία της ομοσπονδιακής διοίκησης και να ικανοποιήσει τις ανάγκες του Αμερικανικού λαού».

Την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του, ο πρόεδρος Τραμπ κατέθεσε υποψηφιότητα για την επανεκλογή του, σε μια ασυνήθιστη κίνηση που του επιτρέπει να πραγματοποιεί προεκλογική εκστρατεία έως τις εκλογές του Νοεμβρίου του 2020. Στο παρελθόν, εν ενεργεία πρόεδροι περίμεναν δύο χρόνια, μέχρι την διεξαγωγή των ενδιάμεσων εκλογών για το Κογκρέσο, για να υποβάλουν επίσημα υποψηφιότητα για μια δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ