22χρονος Παλαιστίνιος τρομοκράτης σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών με ισραηλινούς στρατιώτες – ΦΩΤΟ

Νεκρός από πυρά του ισραηλινού στρατού έπεσε το βράδυ της Τετάρτης ένας 22χρονος Παλαιστίνιος τρομοκράτης ο οποίος είχε συμμετάσχει στην εν ψυχρώ δολοφονία του 35χρονου ραββίνου Ραζιέλ Σέβα, συζύγου και πατέρα 6 παιδιών, στις 9 Ιανουαρίου.

Η αντιτρομοκρατική επιχείρηση έγινε στην πόλη Τζενίν της Δυτικής Όχθης. Όταν οι Ισραηλινοί στρατιώτες μπήκαν στην πόλη δέχθηκαν καταιγισμό πυρών από Παλαιστίνιους με αποτέλεσμα να υπάρξουν πολλοί τραυματίες ανέφερε η ισραηλινή αστυνομία.

Τουλάχιστον δύο Παλαιστίνιοι τρομοκράτες συνελήφθησαν, στις συγκρούσεις που συνεχίστηκαν για αρκετή ώρα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η εν ψυχρώ δολοφονία του ραββίνου έγινε στις 9 Ιανουαρίου στη Δυτική Όχθη. Ο 35χρονος Ραζιέλ Σέβα οδηγούσε κοντά στον οικισμό Χαβάτ Γκιλάντ, λίγα χιλιόμετρα από τη Νάμπλους, όπου ζούσε. Ένα αυτοκίνητο τον πλησίασε και οι επιβαίνοντες σε αυτό -ανάμεσά τους και ο Αχμάντ Τζαράρ- άνοιξαν πυρ εναντίον του.

(Ο ραββίνος με την οικογένειά του)

Ο νεκρός Παλαιστίνιος ήταν γιος του Νασέρ Τζαράρ, υψηλόβαθμου στελέχους της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς ο οποίος είχε σκοτωθεί πριν από 16 χρόνια, κατά τη διάρκεια της δεύτερης Ιντιφάντα.

Πηγές πληροφοριών: Jerusalem Post, Times of Israel, New York Times

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ