Έξι μήνες φυλακή σε Γάλλο… Μινχάουζεν – Υποδυόταν το θύμα του Μπατακλάν για να πάρει αποζημίωση – ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

Σε φυλάκιση 6 μηνών καταδικάστηκε ένα 29χρονος άνδρας ο οποίος ισχυριζόταν ψευδώς ότι είχε ζήσει το μακελειό που πραγματοποίησαν το 2015 τζιχαντιστές στο Μπατακλάν..

Ο Σεντρίκ Ρεΐ καταδικάστηκε από δικαστήριο των Βερσαλλιών, στο νοτιοδυτικό Παρίσι, σε φυλάκιση 2 ετών, εκ των οποίων οι 18 μήνες με αναστολή, για απόπειρα απάτης προκειμένου να λάβει την αποζημίωση που έδωσαν οι αρχές στα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων.

Ο 29χρονος οδηγός ασθενοφόρου είχε περιγράψει με κάθε λεπτομέρεια σε ΜΜΕ, όσα «ο ίδιος έζησε» στο Μπατακλάν τη νύχτα της 13ης Νοεμβρίου του 2015, κατά τη διάρκεια της επίθεσης των ισλαμιστών οι οποίοι δολοφόνησαν εν ψυχρώ 90 ανθρώπους.

Ο μυθομανής νεαρός έλεγε ότι έπινε ένα ποτό μαζί με δύο φίλους του όταν είδε τους τρομοκράτες.

«Μια έγκυος γυναίκα είχε δεχθεί τα πυρά που προορίζονταν για εμένα», είχε αφηγηθεί προσδίδοντας μεγαλύτερη δραματικότητα στην “μαρτυρία” του.

Στη συνέχεια, ο Ρεΐ είχε ζητήσει να λάβει την αποζημίωση του Κρατικού Ταμείου για τη στήριξη των θυμάτων τρομοκρατίας, ωστόσο το αίτημά του απορρίφθηκε λόγω έλλειψης επαρκών αποδεικτικών στοιχείων.

Δεν το έβαλε κάτω όμως, αφού εντάχθηκε σε ομάδες… επιζώντων των επιθέσεων και έκανε τατουάζ την Μαριάν (το σύμβολο της Γαλλικής Δημοκρατίας) μπροστά στο Μπατακλάν, όπως έκαναν πολλοί από τους επιζώντες.

Έναν χρόνο μετά τα τραγικά γεγονότα, έκπληκτοι οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι ο 29χρονος… Μιντχάουζεν δεν είχε ποτέ καταθέσει μήνυση, καθώς και ότι υπήρχαν σημαντικές ασυνέπειες στη μαρτυρία του. Επίσης, χάρη στο στίγμα του κινητού του τηλεφώνου, απέδειξαν ότι έφθασε στο Μπατακλάν πολλές ώρες μετά τις επιθέσεις.

Τουλάχιστον 7 άνθρωποι έχουν καταδικαστεί για απόπειρα απάτης ή απάτη μετά τις επιθέσεις της 13 Νοεμβρίου του 2015 στο Παρίσι και το Σεν Ντενί, που στοίχισαν τη ζωή σε 130 ανθρώπους και τον τραυματισμό εκατοντάδων.

Δείτε το βίντεο του France 24:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ