Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Disney ομολόγησε ότι συμπεριφερόταν ανάρμοστα σε εργαζομένους της εταιρείας

Ο διάσημος καλλιτεχνικός διευθυντής της Disney Τζον Λάσιτερ, το μεγαλύτερο όνομα στον χώρο των αμερικανικών κινουμένων σχεδίων, ανακοίνωσε ότι θα πάρει εξάμηνη άδεια αφού ομολόγησε την ανάρμοστη συμπεριφορά του, όπως “μη συναινετικές περιπτύξεις”, σε βάρος εργαζομένων στην εταιρεία.

Σε ανακοίνωσή του προς το προσωπικό της εταιρείας, ο σκηνοθέτης του “Toy Story” (“Η Ιστορία των Παιχνιδιών”, 1995) και του “Cars” (“Αυτοκίνητα”, 2006) ζήτησε συγγνώμη από “οιονδήποτε δέχτηκε μια μη συναινετική περίπτυξη ή κάποια άλλη χειρονομία που υπερέβη τα όρια υπό οιανδήποτε μορφή εκ μέρους του”.

Ο 60χρονος Λάσιτερ παραδέχτηκε ότι “δεν κατάφερε” να εμπνεύσει μια κουλτούρα “εμπιστοσύνης και σεβασμού” μέσα στα κινηματογραφικά του στούντιο.

“Πρόσφατα είχα πολλές δύσκολες συζητήσεις, που ήταν ιδιαίτερα επώδυνες για μένα. Δεν είναι ποτέ εύκολο να έρχεσαι αντιμέτωπος με τα λάθη σου, όμως είναι ο μόνος τρόπος να μάθεις”, δήλωσε.

Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης επέτρεψε κυρίως στην Pixar να μετατραπεί, από τμήμα της υπηρεσίας γραφικών της Lucasfilm, σε ένα από τα διασημότερα κινηματογραφικά στούντιο κινουμένων σχεδίων παγκοσμίως.

Το “Toy Story” ήταν για παράδειγμα η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία κινουμένων σχεδίων που έγινε μέσω υπολογιστή, μια τεχνική που έγινε κανόνας στη συνέχεια. Μετά την ταινία αυτή, το στούντιο Pixar απέσπασε 13 ‘Οσκαρ και έγινε θυγατρική του ομίλου Walt Disney.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Πηγή φωτο: Jason LaVeris//FilmMagic

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ