Πλήρωσε 8.600 ευρώ για να δοκιμάσει ουίσκι του 1878 που αποδείχθηκε… μαϊμού – ΦΩΤΟ

Ένας Κινέζος θέλησε να δοκιμάσει το εξαιρετικής ποιότητας ουίσκι Macallan χρονολογίας 1878. Για να το κάνει χρειάστηκε να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη, πληρώνοντας 9.999 ελβετικά φράνκα ( περίπου 8.600 ευρώ) για ένα ποτήρι, στο ξενοδοχείο Waldhaus που βρίσκεται στο θέρετρο του Σεντ Μόριτζ. Τελικά, αποδείχθηκε ότι το ουίσκι που ήπιε ήταν… μαϊμού.

Στο ξενοδοχείο αυτό στεγάζεται το διάσημο μπαρ “Devil’s Place”, το οποίο έχει καταγραφεί στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες για τη μοναδική συλλογή του από ουίσκι.

Το μπαρ προτείνει 2.500 μάρκες whisky, η τιμή των οποίων κυμαίνεται από 7 έως 9.999 ελβετικά φράγκα για μια δόση των δύο εκατοστόλιτρων.

Στις αρχές Αυγούστου οι υπεύθυνοι του “Devil’s Place” πούλησαν σε έναν ερασιτέχνη γευσιγνώστη από την Κίνα ένα ποτήρι από το Macallan, το μπουκάλι του οποίου το άνοιξαν ειδικά για εκείνον.

Η εξωφρενική τιμή της πώλησης αυτής της μικρής ποσότητας προσέλκυσε το ενδιαφέρον παγκοσμίως και πολλοί ήταν εκείνοι που διερωτήθηκαν για τη γνησιότητα του ποτού.

Σύμφωνα με το ελβετικό site 20minuten.ch, το εξειδικευμένο εργαστήριο Rare Whisky 101, που εδρεύει στη Σκωτία και συχνά αναλαμβάνει να ταυτοποιήσει την αυθεντικότητα ουίσκι, ειδικά στην περίπτωση δημοπρασιών, εξέτασε δείγμα του Macallan.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το ποτό που γεύτηκε ο πελάτης στην πραγματικότητα ήταν ουίσκι νεότερο κατά… σχεδόν έναν αιώνα, δηλαδή μεταξύ των ετών 1970 και 1972.

Για να διορθώσει τη γκάφα του, ο διευθυντής του ξενοδοχείου Σάντρο Μπερνασκόνι ταξίδεψε έως το Πεκίνο με στόχο να αποζημιώσει τον Κινέζο πελάτη και να «δείξει ότι οι Ελβετοί είναι τίμιοι άνθρωποι και δεν τους αρέσει να εξαπατούν», σύμφωνα με τον ιστότοπο που δημοσίευσε μια φωτογραφία όπου εικονίζονται δύο άνδρες, ενώ κρατάνε ένα κουπόνι εξαργύρωσης ύψους 9.999 ελβετικών φράγκων, όσα δηλαδή πλήρωσε ο Κινέζος πελάτης.

Το… μαϊμού ουίσκι υποτίθεται ότι είχε ωριμάσει επί 27 χρόνια σε βαρέλι προτού εμφιαλωθεί το 1905. Το μπουκάλι αυτό αγοράστηκε πριν από 25 χρόνια σε πολύ υψηλή τιμή από τον πατέρα του Σάντρο Μπερνασκόνι που διηύθυνε το ξενοδοχείο πριν από εκείνον, αναφέρει το 20minutes.ch.

«Όλον αυτόν τον καιρό ποτέ δεν αμφισβητήσαμε ότι επρόκειτο για ένα γνήσιο μπουκάλι» είπε ο νυν διευθυντής του Waldhaus Hotel.

Πηγή πληροφοριών: 20minutes.ch

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ