“Αλλάχου Ακμπάρ” φώναζε ο δράστης της αιματηρής επίθεσης στο Μανχάταν – ΦΩΤΟ

“Αλλάχου Ακμπάρ” φώναζε ο 29χρονος δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στο Μανχάταν την ώρα που παρέσυρε τους πεζούς με το φορτηγάκι το οποίο οδηγούσε ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες στις αμερικανικές αρχές και στα ΜΜΕ.

Ο δράστης ήταν οπλισμένος με ένα αεροβόλο και ένα όπλο από αυτά που χρησιμοποιούνται στο παιχνίδι του πέιντμπολ, ανακοίνωσε η αστυνομία της Νέας Υόρκης.

Η επίθεση έγινε σε απόσταση 7 οικοδομικών τετραγώνων από το “Ground Zero”, την περιοχή όπου μέχρι την 9η Σεπτεμβρίου 2001 υψώνονταν οι Δίδυμοι Πύργοι.

Ο ύποπτος πυροβολήθηκε στην κοιλιακή χώρα από έναν αστυνομικό και συνελήφθη. Ο αρχηγός της αστυνομίας διευκρίνισε ότι οι αρχές δεν θα αποκαλύψουν προς το παρόν την ταυτότητα του δράστη.

Το φορτηγάκι που οδηγούσε ο 29χρονος δράστης, αφού παρέσυρε πεζούς και ποδηλάτες, συγκρούστηκε με ένα σχολικό λεωφορείο, τραυματίζοντας δύο παιδιά και δύο ενήλικες που επέβαιναν σε αυτό.

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο πρόσθεσε στη συνέντευξη Τύπου ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις που να υποδηλώνουν ότι υπάρχει μια ευρύτερη συνωμοσία ή ένα ευρύτερο σχέδιο επίθεσης.

Πηγή πληροφοριών: New York Times, Daily Mail, ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ