Τι κοινό έχει ο Ομπάμα με τους Μπους, Κέρι και Τέιλορ Σουίφτ;

Σε σώμα ενόρκων κλήθηκε σε υπόθεση τον προσεχή Νοέμβριο ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα.

Συγκεκριμένα, ο Μπάρακ Ομπάμα θα βρεθεί ως ένορκος σε δικαστήριο του Σικάγο με τον με τον επικεφαλής του δικαστικού σώματος, Τιμ Έβανς να δηλώνει: «Δέχθηκε να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως πολίτης και μέλος της κοινότητας». Ο Έβανς, πάντως, δεν αποκάλυψε την υπόθεση και την ημερομηνία.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μπαράκ Ομπάμα κλήθηκε από δικαστήριο να παραστεί ως ένορκος σε δίκη, αφού και το 2010 είχε γίνει ανάλογη κίνηση, χωρίς όμως τότε να μπορέσει να παραστεί.

«Παρόλο που δεν είναι ένα μέρος όπου μπορεί να επωφεληθεί οικονομικά το κοινό, χαίρει άκρας εκτίμησης. Είναι σημαντικό η κοινωνία μας να μπορέσει να επωφεληθεί από τέτοιου είδους δεσμεύσεις», είπε ακόμη ο Τιμ Έβανς.

Ο ίδιος ο Ομπάμα δεν έχει ακόμα σχολιάσει την παρουσία του ως ένορκος στο Σικάγο. Υπενθυμίζεται ότι ο Μπαράκ Ομπάμα έχει αποφοιτήσει από την Νομική του Χάρβαρντ.

Ο Τζορτζ Μπους και ο Τζον Κέρι έχουν παραστεί ως ένορκοι σε δίκες. Το ίδιο και η τραγουδίστρια Τέιλορ Σουίφτ, η οποία μάλιστα έχασε και βραβεία του MTV για αυτόν το λόγο. Το 2004 είχε παραστεί ως ένορκος σε δίκη και η Όπρα Γουίνφρεϊ.

Πηγή ρεπορτάζ: cnn.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ