Σάλο με τη δήλωση του Μακρόν: Κάποιοι θα έπρεπε να ψάχνουν δουλειά, αντί να τα κάνουν μπ@@@@@λο

Παρίσι, της Μαρίας Δεναξά

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί στη Γαλλία η φράση του Εμανουέλ Μακρόν “κάποιοι θα έπρεπε να ψάχνουν δουλειά, αντί να τα κάνουν μπ@@@@@λο”. Την φράση αυτή είπε ο Μακρόν, απευθυνόμενος σε συνομιλητές του, κατά την διάρκεια επίσκεψης του στην πόλη Κορέζ, όπου εργαζόμενοι της επιχείρησης GM&S, που βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανεργία, διαδήλωναν στους δρόμους της πόλης για τον ερχομό του.

Οι εργαζόμενοι περίμεναν τον Γάλλο Πρόεδρο μαζί με τοπικούς παράγοντες, για να του εξηγήσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η επιχείρηση τους. Μια υποδοχή που δεν άρεσε στον Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος φανερά ενοχλημένος τόνισε στον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου Αλεν Ρουσέ, “ορισμένοι, αντί να τα κάνουν μπουρ@@@@ θα ήταν καλύτερο να ψάξουν δουλειά”.

Αυτή η φράση έριξε κι άλλο λάδι στη φωτιά της τεταμένης κοινωνικής έντασης στη Γαλλία, η οποία είναι αποτέλεσμα της νέας σκληρής εργασιακής μεταρρύθμισης που ο Μακρόν επιχειρεί να επιβάλλει με προεδρικά διατάγματα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μακρόν απευθύνεται απαξιωτικά για εργαζόμενους που κινδυνεύουν να χάσουν την δουλειά τους. Κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στην Αθήνα, σε ερώτηση για τις κινητοποιήσεις κατά της εργασιακής μεταρρύθμισης στη Γαλλία, είχε υπογραμμίσει πως δεν θα υποχωρήσει απέναντι στους τεμπέληδες.

Τον περασμένο Ιούλιο, κατά την διάρκεια ομιλίας του είχε τονίσει ότι στους σιδηροδρομικούς σταθμούς συναντά κανείς ανθρώπους που πετυχαίνουν στη ζωή κι εκείνους που είναι ένα τίποτα!

Όταν ήταν υπουργός Οικονομίας, ο Μακρόν είχε μιλήσει αλαζονικά σε συνδικαλιστές που τον είχαν υποδεχτεί με κοντομάνικα μπλουζάκια, κάνοντας την παρατήρηση πως θα έπρεπε να φοράνε κουστούμια. Όμως, όπως τους είπε για να τα πληρώσουν θα πρέπει να δουλέψουν! “Δεν θα με φοβίσετε με τα Τ-SHIRT σας. Ο καλύτερος τρόπος για να πληρώσετε ένα κουστούμι είναι να δουλέψετε”.

Σε άλλη του επίσκεψη σε εργοστάσιο, όπου οι εργαζόμενοι είχαν ειδοποιηθεί για την απόλυση τους, ο Μακρόν σε δηλώσεις του, τους χαρακτήρισε “αγράμματους” κι αυτό, όπως είχε υπογραμμίσει, θα τους δυσκολέψει να ξαναβρούν δουλειά.

Σχολιάζοντας τα λεγόμενα του Μακρόν που προκαλούν αντιδράσεις, οι αντίπαλοι του τον κατηγορούν πως έχει γεννηθεί με ένα χρυσό κουτάλι στο στόμα.

“Ο Εμανουέλ Μακρόν μου θυμίζει κάποιον που πετάει πυροτεχνήματα σε ένα βαρέλι με πυρίτιδα. Θα πρέπει να προσέχει με την απόγνωση γιατί κινδυνεύει να μετατραπεί σε κοινωνική οργή”, δήλωσε ο Μπεντζαμίν Αμάρ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της γαλλικής κυβέρνησης, επιχειρώντας να δικαιολογήσει τον Μακρόν δήλωσε πως μπορεί κάποιος να είναι καλλιεργημένος και να μιλάει όπως οι Γάλλοι.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ