Νεκρά δέκα στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας σε βομβαρδισμό της αφγανικής Π.Α.

Δέκα στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν την Κυριακή σε αεροπορική επιδρομή, η οποία είχε στόχο μέλη των Ταλιμπάν στην επαρχία Χελμάντ του Αφγανιστάν, μεγάλο μέρος της οποίας ελέγχεται από τους ισλαμιστές αντάρτες.

Το «λάθος» αυτό έγινε καθώς οι κυβερνητικές δυνάμεις προσπαθούσαν να απωθήσουν τους Ταλιμπάν από μια περιοχή «στρατηγικής» σημασίας, «θέατρο σφοδρών μαχών εδώ και πολλές ημέρες», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο κυβερνήτης της Χελμάντ, ο Αγιατολάς Χαγιάτ.

Το αφγανικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε το σφάλμα της αφγανικής Πολεμικής Αεροπορίας και πρόσθεσε ότι διεξάγεται έρευνα για το συμβάν.

Ο βομβαρδισμός έγινε περί τις 16:30 (15:00 ώρα Ελλάδας) στην περιοχή Γκερέσκ, βορειοδυτικά της επαρχιακής πρωτεύουσας Λασκάρ Γκα.

Σύμφωνα με μια πηγή προσκείμενη στις αφγανικές υπηρεσίες ασφαλείας η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί, εννέα από τα θύματα ανήκαν στις τάξεις της αφγανικής υπηρεσίας πληροφοριών, ενώ το δέκατο ήταν ένας αστυνομικός.

«Τουλάχιστον άλλοι εννιά αστυνομικοί τραυματίστηκαν», πρόσθεσε η πηγή αυτή.

Η νέα αφγανική Πολεμική Αεροπορία, η οποία προοδευτικά αυξάνει τη δύναμη πυρός της, έχει κατηγορηθεί από τον ΟΗΕ ότι προκαλεί υπερβολικά πολλές «παράπλευρες» απώλειες μεταξύ των αμάχων στις επιχειρήσεις της.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ