Καταθέτει στη Γερουσία ο πρώην διευθυντής του FBI Tζέιμς Κόμεϊ

Ο πρώην διευθυντής του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ έρχεται σήμερα στο επίκεντρο της προσοχής ενός εθνικού πολιτικού δράματος στις ΗΠΑ, καθώς θα δώσει κατάθεση στην αρμόδια επιτροπή Γερουσίας, η οποία, θα έχει σοβαρές επιπτώσεις για την τύχη του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, εκτιμά το CNN.

Ο Κόμεϊ παρουσιάζεται ενώπιον της αρμόδιας για της μυστικές υπηρεσίες επιτροπής της Γερουσίας, στις 10 σήμερα το πρωί (ώρα Ανατολικής Ακτής) σε μία ακρόαση που χαρακτηρίζεται ως η πιο πολυσυζητημένη ακροαματική διαδικασία στην πολιτική ζωή των ΗΠΑ, κατά τις τελευταίες δεκαετίες.

Σύμφωνα με το σχόλιο του CNN, η κατάθεση του Κόμεϊ είναι ενδεχόμενο να δημοσιοποιήσει αντικρουόμενες απόψεις, αναφορικά με τα όσα έχει δηλώσει ο Τραμπ, για το περιεχόμενο των μεταξύ τους, συζητήσεων.

Η σημερινή κατάθεσή του πρώην διευθυντή του FBI αντιπροσωπεύει μία στιγμή καθοριστικής σημασίας για την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη στις ΗΠΑ, αναφορικά με την πιθανή εμπλοκή της Ρωσίας στην προεκλογική εκστρατεία του 2016, αλλά και το ενδεχόμενο συνωμοσίας μεταξύ της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ και της Μόσχας.

Ο Κόμεϊ αναμένεται να βρεθεί αντιμέτωπος με ερωτήσεις σχετικά με το αν ο Τραμπ καταχράστηκε την εξουσία του όταν ζήτησε από τον πρώην διευθυντή του FBI να του είναι πιστός. Παράλληλα, θα δεχθεί πιεστικές ερωτήσεις αναφορικά με ισχυρισμούς για την προσπάθεια παρεμπόδισης του έργου της δικαιοσύνης από τον Τραμπ, όταν του ζήτησε να σταματήσει ένα μέρος της έρευνας του FBI για τη Ρωσία.

Τα τηλεοπτικά δίκτυα της Αμερικής θα διακόψουν το πρόγραμμά τους, προκειμένου να μεταδώσουν την κατάθεση του Κόμεϊ, σε παναμερικανικό επίπεδο, ενώ η πολιτική δραματοποίηση της κατάστασης, αναμένεται ότι θα θυμίσει την ακρόαση της Ανίτας Χιλ το 1991, αλλά και τμήματα των ακροάσεων για το σκάνδαλο Watergate, το 1973.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του CNN, η υπόθεση θα εξελιχθεί ως μία αντιπαράθεση μεταξύ διαφορετικών εκδοχών των ίδιων γεγονότων, ανάμεσα σε όσα έχει δηλώσει ο Τραμπ και σε αυτά που θα καταθέσει ο Κόμεϊ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ