• Επικίνδυνη η κατάσταση στη Συρία

  3:15 πμ, Παρασκευή 08 Ιουν 2012 3:15 πμ, Παρασκευή 08 Ιουν 2012

  Ο διεθνής μεσολαβητής για τη Συρία Κόφι Άναν τόνισε σήμερα ενώπιον του ΣΑ του ΟΗΕ πως η κρίση στη Συρία θα καταστεί «ανεξέλεγκτη» εάν η διεθνής πίεση η οποία ασκείται στην Δαμασκό δεν φέρει άμεσα αποτελέσματα, ανέφεραν διπλωματικοί κύκλοι.

  Οι κοινός ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου ζήτησε εκ νέου από τις μεγάλες δυνάμεις να τονίσουν στον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ πως η αθέτηση του ειρηνευτικού σχεδίου έξι σημείων που είχε καταρτίσει θα έχει «σαφείς συνέπειες», τόνισαν οι ίδιοι διπλωμάτες, επικαλούμενοι τις δηλώσεις του Άναν στη διάρκεια της κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίας του ΣΑ.

  Επίσης, ο Άναν εξέφρασε τον "τρόμο και την καταδίκη του" για την πρόσφατη σφαγή στο Αλ Κουμπέιρ, στην κεντρική Συρία, τονίζοντας πως "οι υπεύθυνοι θα πρέπει να τιμωρηθούν, δεν μπορούμε να αφήσουμε τις σφαγές να γίνουν η καθημερινή πραγματικότητα στη Συρία".

  Παράλληλα, οι ίδιοι κύκλοι φέρουν τον ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν να δηλώνει πως οι ελπίδες για μία ευόδωση του ειρηνευτικού σχεδίου "ξεθωριάζουν".

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα