Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς στη Γερμανία – Ένας νεκρός

Μνήμες από την τρομοκρατική επίθεση στην χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου ξύπνησαν το απόγευμα του Σαββάτου στη Χαϊδελβέργη της Γερμανίας. Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς, με αποτέλεσμα αρχικά να τραυματιστούν τρεις άνθρωποι, εκ των οποίων ο ένας υπέκυψε αργότερα στα τραύματά του.Ο δράστης – που πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε στην κατοχή του και ένα μαχαίρι – πυροβολήθηκε από αστυνομικούς που έσπευσαν στο σημείο. Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστά τα κίνητρα του άνδρα και εάν πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση. Ωστόσο, το πιθανότερο σενάριο για τις γερμανικές αρχές είναι πως ο άνδρας έδρασε μόνος του.

Τα διεθνή μέσα αναφέρουν ότι ο δράστης έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο, ενώ το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησε για την επίθεση είναι νοικιασμένο. Υπενθυμίζεται ότι τον Δεκέμβριο ένας φανατικός ισλαμιστής «έριξε» το φορτηγό που οδηγούσε σε πλήθος στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 12 άνθρωποι και να τραυματιστούν 49.Στο μεταξύ, περαστικός κατέγραψε ένα βίντεο από τη στιγμή που οι αστυνομικοί πυροβολούν τον δράστη. Δείτε το βίντεο – ντοκουμέντο:

Η γερμανική αστυνομία για την επίθεση με αυτοκίνητο στη Χαϊδελβέργη

Τρία άτομα τραυματίστηκαν στη Χαϊδελβέργη όταν αυτοκίνητο έπεσε επάνω σε ομάδα ανθρώπων που στεκόταν έξω από φούρνο, ανακοίνωσε η γερμανική αστυνομία, η οποία μέχρι στιγμής δεν είναι σε θέση να διευκρινίσει εάν πρόκειται για σκόπιμη ενέργεια ή ατύχημα.

«Συνεχίζουμε την έρευνα. Μόλις μάθουμε περισσότερα, θα ενημερώσουμε το κοινό», διευκρίνισε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Μετά το περιστατικό, «ο ύποπτος βγήκε από το αυτοκίνητο και απομακρύνθηκε πεζός, οπλισμένος με ένα μαχαίρι», αναφέρει ανακοίνωση της αστυνομίας.

Αφού ειδοποιήθηκε από αυτόπτες μάρτυρες, αστυνομική περίπολος εντόπισε τον άνδρα. Κατά τη σύλληψή του, οι αστυνομικοί έκαναν χρήση των όπλων τους, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση. «Ο ύποπτος έχει τραυματιστεί σοβαρά και νοσηλεύεται σε κλινική της Χαϊδελβέργης».

Σύμφωνα με πληροφορία που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Bild, ο άνδρας πάσχει από ψυχική διαταραχή. Οι αρχές δεν δίνουν κανένα στοιχείο για το θέμα.

Η Rhein-Neckar-Zeitung αναφέρει ότι πρόκειται για νεαρό Γερμανό, ο οποίος είχε σταματήσει στο κόκκινο φανάρι και όταν αυτό έγινε πράσινο, ξεκίνησε με ταχύτητα για να πέσει στην ομάδα των πεζών και στη συνέχεια σε κολώνα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ