Κρίση στον Λευκό Οίκο: Οι επαφές Τραμπ – Ρωσίας ίσως ξεπερνούν το σκάνδαλο Γουότεργκεϊτ

Διαστάσεις πολιτικού σκανδάλου λαμβάνει η υπόθεση των σχέσεων του νέου Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τη Ρωσία. 

Μάλιστα τις τελευταίες ώρες ιδιαίτερη αίσθηση κάνουν τα όσα γράφει στο facebook o διάσημος δημοσιογράφος Νταν Ράδερ, ο οποίος είχε καλύψει ως ανταποκριτής στον Λευκό Οίκο το σκάνδαλο που κόστισε στον Νίξον την εξουσία.

«Το Γουότεργκεϊτ ήταν το μεγαλύτερο πολιτικό σκάνδαλο που έχω ζήσει, ίσως μέχρι τώρα» αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει μεταξύ άλλων: «Το Γουότεργκεϊτ ήταν ό,τι πιο κοντινό έχουμε ζήσει ως χώρα σε μία οξεία συνταγματική κρίση, ίσως μέχρι τώρα. Σε μία κλίμακα Αρμαγεδδώνα για τη κυβέρνησή μας, θα έβαζα στο Γουότεργκεϊτ 9. Αυτό το σκάνδαλο με τη Ρωσία είναι σήμερα κάπου στο 5 ή 6, κατά την άποψή μου, αλλά κλιμακώνεται σε ένταση με κάθε ώρα που περνά, όπως όλα δείχνουν. Μπορεί ακόμα και να εξελιχθεί σε μέτρο σύγκρισης για μελλοντικά σκάνδαλα. Έχει σίγουρα όλα τα απαραίτητα συστατικά, και αυτό είναι ανατριχιαστικό».

Ο κ. Ράδερ δημοσίευσε το σχόλιο λίγες ώρες μετά την παραίτηση του Μάικ Φλιν από Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, ύστερα από καταγγελίες ότι είχε παραπλανήσει τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς σχετικά με τις επαφές του με τη Ρωσία.

Ο διάσημος δημοσιογράφος σχολίασε ότι οι ερωτήσεις που τέθηκαν στον κ. Τραμπ θυμίζουν την έρευνα της Συγκλήτου το 1972 για την παγίδευση των συνομιλιών στα γραφεία του Κόμματος των Δημοκρατικών στο κτήριο Γουότεργκεϊτ.

«Δεν έχει κλείσει ούτε μήνα η Προεδρία Τραμπ και πολλοί θέτουν ξανά το διάσημο ερώτημα του γερουσιαστή από το Τέννεσι, Χάουαρντ Μπέικερ πριν πολλά χρόνια: “Τι γνώριζε ο Πρόεδρος και πότε το είχε μάθει;” έγραψε ο Ράδερ.

Καλώντας για τη διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας σημειώνει: «Κατάρα στα ψέματα, όλα για την αλήθεια… Αξίζουμε απαντήσεις και εκείνοι που είναι συνένοχοι στο σκάνδαλο πρέπει να νιώσουν την πλήρη δύναμη της δικαιοσύνης».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Τραμπ: Παραλογισμός οι κατηγορίες για ρωσικές διασυνδέσεις

Οι New York Times απολογούνται στην Μελάνια Τραμπ

ΗΠΑ: Επιστροφή της Κριμαίας στην Ουκρανία ζητά από την Ρωσία ο Τραμπ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ