Αστέρες του Χόλιγουντ διαδήλωσαν κατά του Τραμπ – ΦΩΤΟ

Από τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο έως την Σερ, τον Μάικλ Μουρ και τον Άλεκ Μπόντουιν, μια σειρά από διασημότητες διαδήλωσαν το βράδυ της Πέμπτης μαζί με χιλιάδες Νεοϋορκέζους κατά του Ντόναλντ Τραμπ.

“Ότι κι αν συμβεί, εμείς οι Αμερικανοί, εμείς οι Νεοϋορκέζοι, εμείς θα πατριώτες θα μείνουμε ενωμένοι για τα δικαιώματά μας και τα δικαιώματα των συμπολιτών μας”, δήλωσε από το βήμα ο Ρόμπερτ ντε Νίρο στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στη λεωφόρο που συνορεύει με το Σέντραλ Παρκ έως το Κολόμπους Παρκ όπου υψώνεται ο πύργος του Διεθνούς Ξενοδοχείου Τραμπ.

“Θα χρειαστούν 100 ημέρες αντίστασης; Θαυμάσια!”, δήλωσε με τη συνήθη ειρωνεία του ο ηθοποιός Άλεκ Μπάλντουιν, ο οποίος μέσα σε μερικές εβδομάδες έγινε ο διασημότερος μίμος του Ντόναλντ Τραμπ. Τον μιμείται κάθε εβδομάδα στην τηλεοπτική εκπομπή Saturday Night Live.

Ο Τραμπ “δεν έχει εντολή”, δήλωσε από την πλευρά του ο Μάικλ Μουρ. Είμαστε η πλειοψηφία. Μην εγκαταλείπετε, εγώ δεν θα εγκαταλείψω”, πρόσθεσε λέγοντας ότι ο Τραμπ “δεν θα κρατήσει τέσσερα χρόνια”.

Ο Τραμπ έλαβε λιγότερες ψήφους από τη αντίπαλό του των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον στις προεδρικές εκλογές, αλλά επικράτησε σημαντικά σε αριθμό εκλεκτόρων, κάτι που καθορίζει τον νικητή σύμφωνα με το αμερικανικό εκλογικό σύστημα.

Η “αυριανή ορκωμοσία δεν είναι το τέλος, είναι μια αρχή, θα αγωνιστούμε μαζί”, δήλωσε ο Δημοκρατικός δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο, ο οποίος είναι υποψήφιος ξανά για τη δημαρχία τον Νοέμβριο. “Ο Τραμπ αρέσκεται να λέει ότι οικοδόμησε ένα κίνημα: τώρα εμείς είμαστε αυτοί που οικοδομούμε ένα κίνημα, αυτό αρχίζει απόψε και σε όλη τη χώρα”, πρόσθεσε επικαλούμενος την υγεία, την κλιματική αλλαγή, την προστασία των μεταναστών που δεν έχουν χαρτιά, ανάμεσα στους αγώνες που θα δοθούν.

Το πλήθος χειροκροτούσε, ενώ επικρατούσε ευχάριστο κλίμα και ιδιαίτερος ενθουσιασμός κυρίως για τον Ντε Νίρο, τον πρωταγωνιστή της ταινίας “Ταξιτζής” τον οποίο ο Μπιλ ντε Μπλάζιο αποκάλεσε “πολύ μεγάλο Νεοϋορκέζο”.

Το πλήθος κρατούσε πανό με συνθήματα όπως “Αντισταθείτε”, “Αγωνιστείτε κάθε μέρα κατά του Τραμπ”, “Η ανθρωπότητα κατά του Τραμπ”. “Είμαστε εδώ γιατί αισθανόμαστε ότι θα χάσουμε όλα τα κεκτημένα μας των τελευταίων 50 χρόνων: τα ατομικά δικαιώματα, την ελευθερία της έκφρασης, το δικαίωμα στην υγεία, τα δικαιώματα των γυναικών, τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων”, δήλωσε η ψυχοθεραπεύτρια Κάρολ Μπέι που πήγε στη συγκέντρωση μαζί με τη σύντροφό της, Μάργκο.

Η διαδήλωση “συμβολίζει ότι ο κόσμος δεν θα μείνει ακίνητος και θα αφήσει τους Ρεπουμπλικανούς να κάνουν ό,τι θέλουν”, δήλωσε ο Πάτρικ Μαύρος, σχεδιαστής στη συνοικία Άπερ Γουέστ Σάιντ. “Θα παρατηρούμε και θα τους θέσουμε προ των ευθυνών τους”.

Σύμφωνα με τον πολιτικό αναλυτή Σαν Αμπραμς, καθηγητή στο Sarah Lawrence College της Νέας Υόρκης, η πόλη που ψήφισε τη Χίλαρι Κλίντον σε ποσοστό 80%, θα μπορούσε να γίνει μια από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες αντιπολίτευσης στον νέο ένοικο του Λευκού Οίκου.

Μετά την εκλογή του Τραμπ, ο Μπιλ ντε Μπλάζιο τον είχε συναντήσει για να τον προειδοποιήσει ότι η Νέα Υόρκη θα προασπίσει την παράδοση που έχει στην υποδοχή μεταναστών απέναντι στις απειλές του για την απέλαση εκατομμυρίων μεταξύ αυτών. Και το υπουργείο Δικαιοσύνης της Πολιτείας της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα παράσχει νομικές συμβουλές σε όλους του δήμους της πολιτείας ώστε να εμποδίσουν ενδεχόμενες προσπάθειες για απελάσεις από τις ομοσπονδιακές αρχές μετανάστευσης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή ΦΩΤΟ: nydailynews.com

Δείτε επίσης:

Με ανησυχία αντιμετωπίζουν οι Βρυξέλλες την έλευση Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ

Η Μαντόνα για τον Τραμπ: Δεν γίνεται να πέσουμε πιο χαμηλά – ΒΙΝΤΕΟ

Πανό στην Tower Bridge του Λονδίνου κατά του Τραμπ – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ