Μεγάλη αύξηση της φτώχειας στη Γαλλία

«Η φτώχεια στη Γαλλία δεν υποχωρεί», υπογραμμίζει στην ετήσια έκθεση της η φιλανθρωπική οργάνωση «Secours catholique – Caritas France».

Σύμφωνα με την έκθεση, ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας ήταν το 2015, 1.463.000 (+ 38.000 από το 2014).

Όπως αναφέρει η ανταποκρίτρια της Realnews στο Παρίσι, Μαρία Δεναξά, η οργάνωση κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και τονίζει ότι τα στοιχεία που έχει στην διάθεση της για το 2016, είναι δραματικά και καλεί τους προεδρικούς υποψήφιους να ενδιαφερθούν για το θέμα και να ανοίξουν τα χαρτιά τους πάνω στο ζήτημα της καταπολέμησης της φτώχειας.

Μεταξύ άλλων, αύξηση παρατηρείται στον αριθμό των οικογενειών με παιδιά που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, που είναι τα 1.008 ευρώ το μήνα.

Τα δυο τρίτα ζουν με λιγότερα από 672 ευρώ τον μήνα.

Άλλες ομάδες που έχουν πληγεί από την φτώχεια που εξαπλώνεται στη χώρα, είναι οι μονογονεϊκές οικογένειες και οι ηλικιωμένοι, ενώ σε κατάσταση ακραίας φτώχειας και απόλυτης αβεβαιότητας ζουν πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν έρθει το τελευταίο διάστημα στη Γαλλία.

 

Διαβάστε επίσης:

Υποψήφιος για τη γαλλική προεδρία ο Μακρόν

Στοιχεία σοκ από τη Eurostar: 4 στα 10 παιδιά στην Ελλάδα ζουν σε συνθήκες φτώχειας

Η Γαλλία απέτισε φόρο τιμής στα θύματα της περσινής επίθεσης – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ