Νετανιάχου: Ο Τραμπ είναι ένας πραγματικός φίλος

Την ικανοποίηση του για τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ εξέφρασε ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ χαρακτήρισε τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο των ΗΠΑ έναν πραγματικό φίλο της χώρας του σε ανακοίνωση που εξέδωσε και στην οποία δεν γίνεται η παραμικρή αναφορά  στην ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση ούτε στην επίμαχη δέσμευση του Τραμπ να μεταφέρει την πρεσβεία των ΗΠΑ από το Τελ-Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.

“Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος είναι πραγματικός φίλος του Κράτους του Ισραήλ και αδημονώ να εργαστώ μαζί του υπέρ της ασφάλειας, της σταθερότητας και της ειρήνης στην περιοχή μας”, δήλωσε ο Νετανιάχου, ο οποίος επικαλείται την “αναλλοίωτη” σχέση μεταξύ των ΗΠΑ και του Ισραήλ που βασίζεται σε “αμοιβαία συμφέροντα”.

“Είμαι βέβαιος ότι ο νεοεκλεγείς πρόεδρος θα συνεχίσει να κάνει ισχυρότερη τη συμμαχία αυτή μεταξύ των δύο χωρών μας και την προαγάγει σε ακόμη πιο υψηλά επίπεδα”, δήλωσε ο Νετανιάχου, ο οποίος, όπως σημειώνεται στα ρεπορτάζ των Ισραηλινών, είχε επί οκτώ χρόνια τεταμένες σχέσεις με τον νυν Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Διαβάστε επίσης:

Η συνάντηση Τραμπ – Νετανιάχου στον ουρανοξύστη – Τι συζήτησαν οι δύο άνδρες – ΦΩΤΟ

Ο Τραμπ και οι λιγοστοί υποστηρικτές του από τον χώρο των σπορ

Όταν ο Τραμπ έπαιζε… κατς – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ