Λύθηκε το μυστήριο στο τρίγωνο των Βερμούδων – ΦΩΤΟ

Εξαγωνικά σύννεφα που δημιουργούν τρομακτικές “εκρήξεις ανέμων” που φτάνουν τα 275 χιλιόμετρα την ώρα, ίσως ευθύνονται για τις εξαφανίσεις πλοίων και αεροπλάνων, σύμφωνα με τους επιστήμονες, όπως αναφέρει η Daily Mail.

Πιο συγκεκριμένα, επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ισχυρότατες «εκρήξεις» ανέμων είναι ικανές να αναποδογυρίσουν πλοία στη θάλασσα και να αναγκάσουν αεροσκάφη σε πτώση.

Το μυστηριώδες τρίγωνο έκτασης 500.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων στον Βόρειο Ατλαντικό, «ευθύνεται» για την εξαφάνιση τουλάχιστον 75 αεροπλάνων και εκατοντάδων πλοίων αλλά τα παράξενα εξαγωνικά σύννεφά ίσως κρατούν το μυστικό των εξαφανίσεων.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο μετεωρολόγος Ράντι Σέρβενι στην Mirror, «Αυτοί οι σχηματισμοί νεφών πάνω από τον ωκεανό είναι στην ουσία βόμβες αέρα. Αυτό το φαινόμενο δημιουργεί έντονα καθοδικά ρεύματα αέρα. Είναι ουσιαστικά εκρήξεις καθοδικού ανέμου από την βάση των νεφών και χτυπούν τον ωκεανό και κάποιες φορές μπορεί να προκαλέσουν μεγάλα κύματα, τα οποία μπορεί να γίνουν τεράστια με την αλληλεπίδραση μεταξύ τους».

Οι ερευνητές προσθέτουν ότι τέτοιοι τεράστιοι σχηματισμοί νεφών εμφανίζονται στο δυτικό μέρος των Βερμούδων και εκτείνονται σε απόσταση από 20 έως 55 μίλια. «Τις περισσότερες φορές αυτοί οι σχηματισμοί δεν είναι ορατοί από την επιφάνεια της θάλασσα και σχηματίζονται τυχαία» είπε ο μετεωρολόγος του πανεπιστημίου του Colorado, Steve Miller.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι αυτό το φαινόμενο ευθύνεται για τις ξαφνικές εξαφανίσεις πλοίων και αεροπλάνων στο «Τρίγωνο των Βερμούδων» τα τελευταία 100 χρόνια.

Σύμφωνα με την Daily Mail, στο «Τρίγωνο των Βερμούδων» χάνονται κατά μέσο όρο 4 αεροπλάνα και 20 πλοία κάθε χρόνο.

Πηγή: dailymail.co.uk

Διαβάστε επίσης:

Τα…εκκεντρικά παπούτσια της Μέι στη Σύνοδο – ΦΩΤΟ

Νέοι μπελάδες για τη Samsung από το τρολάρισμα οργισμένων πελατών της στο youtube – ΒΙΝΤΕΟ

DW: Υπό επιτήρηση οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ