Αλ Γκορ: «Είμαι η απόδειξη ότι η ψήφος σας μετράει»

Μήνυμα προς τους ψηφοφόρους του Δημοκρατικού Κόμματος απηύθυνε ο υποψήφιος των αμερικανικών εκλογών του 2000 Αλ Γκορ σε μια προσπάθεια να μεταπείσει εκείνους που δείχνουν να επιλέγουν την αποχή ή σκέφτονται να ψηφίσουν άλλον υποψήφιο, όπως τον φιλελεύθερο Γκάρι Τζόνσον.

«Οι εκλογές έχουν συνέπειες. Η ψήφος σας μετράει πραγματικά, είμαι η ζωντανή απόδειξη» τόνισε ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στο Μαϊάμι, όπου βρέθηκε στο πλευρό της Χίλαρι.

«Νίκησες! Νίκησες!» φώναζαν προς τον Αλ Γκορ οι υποστηρικτές του Δημοκρατικού Κόμματος που είχαν συγκεντρωθεί στην αίθουσα του πανεπιστημίου Miami-Dade College, με εκείνον να τους απαντά με νόημα:

«Η ψήφος σας μπορεί να κάνει τη διαφορά σε αυτήν εκλογική αναμέτρηση. Αν δεν θέλετε, μετά απο κάποια χρόνια, να υποδεχθείτε την Χίλαρι Κλίντον φωνάζοντάς της: στην πραγματικότητα εσύ κέρδισες…»

Ο Γκορ αναφερόταν στην περίφημη εκείνη νύχτα του 2000, όταν δεν μπορούσε να ανακηρυχθεί νικητής εξαιτίας της πολύ μικρής διαφοράς μεταξύ των υποψηφίων στην Φλόριντα. Σε ένα εκλογικό θρίλερ άνευ προηγουμένου χρειάστηκε να περάσουν 35 ημέρες προκειμένου το Ανώτατο Δικαστήριο να αποδώσει τελικά τη νίκη στον Ρεπουμπλικάνο Τζορτζ Μπους τον Νεότερο.

Η Χίλαρι υποδέχθηκε θερμά τον Αλ Γκορ, οι σχέσεις των οποίων είχαν ψυχρανθεί κατά την θητεία του συζύγου της (1993- 2001) και τα χρόνια που ακολούθησαν.

Ο πρώην αντιπρόεδρος δήλωσε επίσημα την στήριξή του στην Χίλαρι Κλίντον μόλις το περασμένο καλοκαίρι, και τώρα αποδέχθηκε την πρόταση να συνδράμει στην προεκλογική της καμπάνια.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ 

 

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Κάτω από τα λασπόνερα παραμένει η Βόρεια Καρολίνα

Κλίντον και Τραμπ τραγουδούν το Time Of My Life – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ