Γερμανική εφημερίδα: Ο Τσίπρας αθέτησε όλες τις υποσχέσεις του

Στη συνάντηση των χωρών του ευρωπαϊκού νότου, αλλά και σε όλο το φάσμα της προβληματικής που αφορά στην Ελλάδα αναφέρεται και η εβδομαδιαία εφημερίδα Wirtschaftswoche.

Η εφημερίδα φιλοξενεί συνέντευξη του γνωστού στην Ελλάδα οικονομολόγου Γενς Μπάστιαν. «Στη Συνάντηση του Νότου κρύβεται πολιτική των συμβόλων», υποστηρίζει απαντώντας σε σχετική ερώτηση. «Από την αρχή της διακυβέρνησής του ο Τσίπρας ονειρεύονταν να δημιουργήσει μια αριστερή συμμαχία του νότου στην Ευρώπη. Βέβαια ο Ισπανός Πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι είναι συντηρητικός και δεν θα βρίσκεται στην Αθήνα, γιατί είναι μεταβατικός. Παρόλα αυτά οι συμμετέχοντες θα προσπαθήσουν να δώσουν ένα μήνυμα εναντίον της πολιτικής λιτότητας. Αυτό είναι το συνεκτικό στοιχείο παρ’ όλες τις διαφορές».

Σε ό,τι αφορά τον ίδιο τον Έλληνα Πρωθυπουργό ο Μπάστιαν υποστηρίζει ότι έχει αθετήσει όλες τις προεκλογικές υποσχέσεις του, κάτι που κανείς δεν περίμενε από έναν αριστερό. Και εκφράζει την πρόβλεψη ότι στις επόμενες εκλογές το ισχυρότερο κόμμα θα είναι όσων δεν πάνε να ψηφίσουν. «Η Ελλάδα θα παραμείνει στην μονάδα εντατικής θεραπείας της ευρωπαϊκής πολιτικής διασώσεων», υποστηρίζει. «Ο Τσίπρας κάνει όλο και πιο σαφές ότι δεν έχει πειστεί για το τρίτο πακέτο διάσωσης, το εφαρμόζει παρά τη θέλησή του. Μιλά για όρους αντί για μεταρρυθμίσεις».

Πηγή: DW

Διαβάστε επίσης:

Η σπόντα του Σόιμπλε για τους σοσιαλιστές και τη Σύνοδο των Μεσογειακών χωρών

Η Welt για τη σύνοδο στην Αθήνα: Η Μέρκελ πρέπει να τρέμει…

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ