Σκόπια: Τουλάχιστον 21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από ισχυρές πλημμύρες – ΦΩΤΟ

Τουλάχιστον 21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στα περίχωρα των Σκοπίων, παγιδευμένοι από τις ξαφνικές πλημμύρες και τις καταρρακτώδεις βροχές τη νύχτα του Σαββάτου.

Σύμφωνα με απολογισμό του υπουργείου Εσωτερικών, 21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις περιοχές Σίνγκελιτς, Σταΐκοβσκι, Σμίλκοφτσι και στον περιφερειακό των Σκοπίων, ενώ 56 άνθρωποι έχουν τραυματισθεί. Ο υπουργός Εσωτερικών Μίτκο Κάφκοβ διευκρίνισε ότι οι έρευνες για αγνοούμενους και άλλα θύματα θα συνεχισθεί από τον στρατό και την αστυνομία τις επόμενες ημέρες.

Τα θύματα πνίγηκαν, παγιδευμένα στα αυτοκίνητά τους ή στα σπίτια τους, όταν τεράστιοι όγκοι νερού και λάσπης πλημμύρισαν τους δρόμους των περιχώρων των Σκοπίων και τμήμα της περιφερειακής οδού.

Αυτόπτες μάρτυρες μιλούν για «ένα τεράστιο κύμα, σχεδόν δύο μέτρων, που χτύπησε με μεγάλη ταχύτητα». Ορισμένοι δεν είχαν τον χρόνο να διαφύγουν, πνίγηκαν στα σπίτια τους», μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης. Μεταξύ των νεκρών, ένα κοριτσάκι οκτώ ετών.

Τρεις νεαροί διηγήθηκαν στο Kanal 5 πώς κατόρθωσαν να σωθούν κολυμπώντας. Ένας οδηγός φορτηγού περιέγραψε πώς μπόρεσε να βγει από το όχημά του που είχε ανατραπεί, χωρίς ωστόσο να κατορθώσει να βοηθήσει ένα ζευγάρι με ένα μωρό που είχε παγιδευτεί στο αυτοκίνητό του που παρασυρόταν από τα νερά μπροστά στα μάτια του

ΟΙ αρχές κάλεσαν τους πολίτες να αποφύγουν να κυκλοφορούν στους δρόμους και κυρίως με αυτοκίνητο μέχρι την εξομάλυνση της κατάστασης. Τμήμα του περιφερειακού των Σκοπίων είναι κλειστό, ενώ συνοικίες των Σκοπίων, αλλά και των πόλεων Στιπ και Κίτσεβο βρίσκονταν χωρίς ηλεκτροδότηση μέχρι πριν από λίγες ώρες.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: Vocal Europe

Διαβάστε επίσης:

Φονική καταιγίδα στα Σκόπια – Τουλάχιστον 15 νεκροί – ΒΙΝΤΕΟ

Γκάφα ολκής του NBC για τα Σκόπια και τον Μέγα Αλέξανδρο – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ