Μάασεν: Επιθέσεις όπως αυτές της Κωνσταντινούπολης μπορεί να διαπραχθούν και στη Γερμανία

«Οι επιθέσεις ισλαμιστών αποτελούν τη μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλεια της Γερμανίας, καθώς συμβάντα όπως η επίθεση στο διεθνές αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης αυτή την εβδομάδα θα μπορούσαν να σημειωθούν και στη Γερμανία», δήλωσε το Σάββατο ο επικεφαλής της γερμανικής υπηρεσίας αντικατασκοπίας (BfV) στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.

«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο επιθέσεις όπως αυτές της Κωνσταντινούπολης να διαπραχθούν και στη χώρα μας», είπε ο Χανς-Γκέοργκ Μάασεν.

«Οι στρατιωτικές ήττες που υφίσταται το Ισλαμικό Κράτος δεν μειώνουν το ηθικό των τζιχαντιστών κι οι επιθέσεις στην Ευρώπη γίνονται όλο και πιο σημαντικές για την οργάνωση, για να ενσταλάζει φόβο και για να στέλνει το μήνυμα στους οπαδούς της ότι είμαστε ακόμη εδώ», συμπλήρωσε ο επικεφαλής της γερμανικής υπηρεσίας αντικατασκοπίας (BfV) στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Και αυτά τη στιγμή που σε δημοσκόπηση της Emnid, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Bild am Sonntag, κατέδειξε ότι σχεδόν τα δύο τρίτα (το 62%) των Γερμανών αναμένουν ότι μια επίθεση, όπως αυτές στα αεροδρόμια της Κωνσταντινούπολης και των Βρυξελλών τον Μάρτιο θα διαπραχθεί και σε κάποιο γερμανικό αεροδρόμιο, ενώ το 33% δεν πιστεύει κάτι τέτοιο.

Οι μισοί και πλέον (57%) από τους 502 ερωτηθέντες κάλεσαν να επιβληθούν αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας στα κτίρια των αεροδρομίων στη Γερμανία εξαιτίας της απειλής, ενώ το 39% δεν επιθυμεί αυστηρότερους περιορισμούς.

Διαβάστε επίσης:

Έκρηξη με νεκρούς στη Βαγδάτη, υποψίες για ISIS – ΤΩΡΑ

Το Ισλαμικό Κράτος πίσω από την αιματηρή επίθεση στο Μπαγκλαντές

Νέες συλλήψεις στην Τουρκία για την τρομοκρατική επίθεση στο Ατατούρκ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ