Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τον τζιχαντιστή του Παρισιού

Παρίσι, της Μαρίας Δεναξά

Ανατριχιαστικές είναι οι λεπτομέρειες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, για το πως έδρασε ο Λαρόσι Αμπάλα, ο τζιχαντιστής που το βράδυ της Δευτέρας κατακρεούργησε ένα ζευγάρι αστυνομικών σε προάστιο του Παρισιού.

Ο φανατικός ισλαμιστής, σύμφωνα με τις έρευνες των αρχών, φέρεται να παρακολουθούσε το θύμα του, τον 42χρονο διοικητή της αστυνομίας Jean-Baptiste Salvaing, τουλάχιστον 48 ώρες πριν διαπράξει το έγκλημα του.

Τα κινητά τηλέφωνα των δυο ανδρών, εντοπίστηκαν στα ίδια σημεία, την ίδια στιγμή στις 11 και 12 Ιουνίου, όπως μετέδωσε το βράδυ της Πέμπτης ο τηλεοπτικός σταθμός TF1, που επικαλείται πηγές κοντά στην έρευνα.

Επίσης, στο κινητό τηλέφωνο του Αμπάλα, βρέθηκαν φωτογραφίες του αστυνομικού εν’ ώρα υπηρεσίας.

Οι αρχές οδηγούνται στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για έγκλημα εκ προμελέτης κι από ένα άλλο στοιχείο. Ανακάλυψαν πως ο  τζιχαντιστής στις αρχές του 2016, είχε ταξιδέψει στην Μέκκα, με ενδιάμεσο σταθμό την Τουρκία όπου ελέγχθηκε το διαβατήριο του στις 21 Φεβρουαρίου και στις 5 Μαρτίου.

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία πιστεύει ότι ο Αμπάλα, ίσως να μην βρέθηκε ποτέ στην Σαουδική Αραβία, αλλά πέρασε δυο εβδομάδες στη Συρία, όπου έλαβε οδηγίες για την αποτρόπαια πράξη του.

Διαβάστε επίσης:

Θρίλερ σε Αιγαίο – Μεσόγειο με πλοία που μεταφέρουν όπλα για τους τζιχαντιστές

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ