“Φρούριο” η Γαλλία εν όψει Euro 2016

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας θα διεξαχθεί το Euro 2016 στην Γαλλία, με 42.000 αστυνομικούς, 30.000 χωροφύλακες και στρατιώτες, 13.000 ιδιωτικούς άνδρες ασφαλείας και αστυνομικούς από άλλες χώρες, 2.500 πυροσβέστες και 300 πυροτεχνουργούς να βρίσκονται σε επιφυλακή.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την ανταποκρίτρα της Realnews στο Παρίσι, Μαρία Δεναξά, ελεύθεροι σκοπευτές φρουρούν τις ζώνες των φιλάθλων και τα γήπεδα, ενώ ματαιώθηκε ο καθιερωμένος γύρος των ποδοσφαιριστών της Εθνικής Γαλλίας γύρω από το ξενοδοχείο, καθώς υπάρχουν φόβοι για απρόβλεπτες κινητοποιήσεις.

Παράλληλα, η γαλλική αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να επιβάλει την τάξη σε μεθυσμένους Άγγλους οπαδούς έξω από δύο μπαρ στη Μασσαλία, που τραγουδούσαν: “ISIS που είσαι;”. «Μας επιτέθηκαν. Κανένας Άγγλος οπαδός δεν έκανε κάτι κακό. Απλά είχαμε πιει λίγο παραπάνω. Αυτό ήταν όλο. Ξαφνικά ήρθαν κάτι Γάλλοι και μας επιτέθηκαν πετώντας αντικείμενα. Εμείς έπρεπε να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας και τότε ήρθε η αστυνομία», είπε ένας οπαδός από το Λιντς.

Eπιπλέον, σημειώνεται ότι απολύθηκαν από τους διοργανωτές του Ευρωπαικού Πρωταθλήματος 82 υπάλληλοι ασφαλείας του τουρνουά καθώς κρίθηκαν ύποπτοι για συμμετοχή σε τρομοκρατικό χτύπημα, δεδομένου ότι τα ονόματά τους βρίσκονται στις λίστες με άτομα που σχετίζονται με την τρομοκρατία, των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών.

Συν τοις άλλοις, αναφέρεται επίσης ότι ο εργασιακός πόλεμος βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στη Γαλλία, δεδομένου ότι απέτυχαν οι διαπραγματεύσεις με τα συνδικάτα.

«H γιορτή του Ποδοσφαίρου έχει ήδη αμαυρωθεί εξαιτίας των κινητοποιήσεων», δήλωσε ο J.Lambert, προεδρος της διοργανωτικής επιτροπής Euro 2016, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό  France Inter. «H εικόνα που δίνεται δεν είναι αυτή που επιθυμούσαμε», συμπλήρωσε.

Στην ερώτηση εάν η γιορτή έχει αμαυρωθεί εξαιτίας των κινητοποιήσεων,  ο Lambert απάντησε χαρακτηριστιά ότι «αυτό έχει ήδη γίνει». Όπως τόνισε: «Οι κινητοποιήσεις θα δημιουργήσουν προβλήματα που δεν θα έχουν αντίκτυπο στους αγώνες από την στιγμή που οι ομάδες και οι διαιτητές μπορούν να μετακινηθούν. Όμως οι αγώνες γίνονται για τους φιλάθλους κι εδώ είναι η δυσκολία. Εάν όλοι οι φίλαθλοι δεν μπορούν να έρθουν στη Γαλλία ή να μετακινηθούν αυτό είναι πιο ενοχλητικό».

Από την πλευρά της η γαλλική κυβέρνηση επιβεβαιώνει την πρόθεση της να βάλει τέλος στις κινητοποιήσεις με επιστράτευση, σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού μεταφορών Αλαν Βινταλίς.

«Θα διασφαλίσουμε την μεταφορά των φιλάθλων…Εάν θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την επιστράτευση αύριο θα το κάνουμε. Δεν υπάρχει καμία ανοχή σε σχέση με τις κινητοποιήσεις που αναστατώνουν τη μεγάλη γιορτή για την οποία η Γαλλία έχει δεσμευτεί», αναφέρει ο κ. Βινταλίς.

Διαβάστε επίσης:

Ομπάμα: Είμαι με την Χίλαρι – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Έλληνας στον οποίο ανήκει το καλύτερο εστιατόριο στη Χαβάη

Σε εγχείρηση καρδιάς θα υποβληθεί ο Μπερλουσκόνι

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ