FAZ: Πολλοί έπαινοι για την Ελλάδα

«Πολλοί έπαινοι για την Ελλάδα στις Βρυξέλλες» είναι ο τίτλος του πρωτοσέλιδου ρεπορτάζ στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, η οποία σημειώνει:

«Όλοι οι υπουργοί επαίνεσαν τις μεταρρυθμίσεις που υιοθετήθηκαν μέχρι την Κυριακή από το ελληνικό κοινοβούλιο. Ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε πως οι ελληνικοί νόμοι που είναι γραμμένοι στα ελληνικά θα πρέπει να μεταφραστούν και να ελεγχθούν, ωστόσο δεν αναμένεται εδώ να υπάρξουν μεγάλες δυσκολίες».

Η ίδια εφημερίδα φιλοξενεί επίσης στην πρώτη της σελίδα σχόλια για την εκκένωση της Ειδομένης από τους πρόσφυγες και γράφει:

«Η Ειδομένη εκκενώνεται και παρ’ όλα αυτά το όνομα αυτού του χωριού δεν θα έπρεπε να ξεχαστεί γρήγορα. Στα σύνορα με την FYROM, ο εφιάλτης από τον οποίο βασανιζόταν η γερμανική κυβέρνηση στο προσφυγικό έπαιρνε σάρκα και οστά. Χιλιάδες άνθρωποι βρέθηκαν στο κρύο και στη λάσπη σπρώχνοντας τους φράχτες της Ευρώπης και ζητώντας απελπισμένα να τους επιτραπεί η είσοδος. Αυτός ήταν ο εφιάλτης που έκανε το Βερολίνο και αργότερα τη Βιέννη να ανοίξουν τις πόρτες τους. Τέτοιες σκηνές δεν θα τις άντεχε η γερμανική κοινή γνώμη, πίστευαν. Όμως ήταν πλάνη. Αυτό που ακόμα λιγότερο μπορούσε να ανεχθεί η κοινή γνώμη ήταν οι εικόνες των ανοιχτών συνόρων, όπου οι πρόσφυγες κατέφθαναν κατά χιλιάδες ανεξέλεγκτα και χωρίς να έχουν καταγραφεί».

Πηγή: DW

Διαβάστε επίσης:

Bild: Ο Σόιμπλε θα πρέπει να γίνει 137 ετών για να βιώσει την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους

Welt: Το Eurogroup σώζει την Ελλάδα

Le Monde: Επιτέλους μια συνολική συμφωνία για την Ελλάδα

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ