Η Αντζελίνα Τζολί καλεί τη διεθνή κοινότητα να φανεί “γενναιόδωρη” με τους πρόσφυγες

Η διάσημη ηθοποιός του Χόλιγουντ και ειδική απεσταλμένη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες Αντζελίνα Τζολί, απηύθυνε έκκληση στη διεθνή κοινότητα ζητώντας της να ξεπεράσει τους φόβους της και να διπλασιάσει τις προσπάθειες που καταβάλλει για να ανταποκριθεί στη προσφυγική κρίση, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα βρεθεί αντιμέτωπη με το «χάος».

«Περισσότεροι από 60 εκατομμύρια άνθρωποι είναι εκτοπισμένοι σήμερα. Αυτό υποδηλώνει κάτι βαθιά ανησυχητικό όσον αφορά την ειρήνη και την ασφάλεια στον κόσμο», δήλωσε η διάσημη ηθοποιός σε ομιλία της στην έδρα του BBC στο Λονδίνο.

«Δεδομένης της κατάστασης που υπάρχει στον κόσμο, αποτελεί άραγε έκπληξη το γεγονός ότι ορισμένοι από αυτούς τους απελπισμένους ανθρώπους, που δεν έχουν πια καμία επιλογή και δεν μπορούν να ελπίζουν σε μια επιστροφή στις εστίες τους, προσπαθούν ως ύστατη λύση να φτάσουν στην Ευρώπη, ακόμη και διακινδυνεύοντας τη ζωή τους;» διερωτήθηκε.

Η Αντζελίνα Τζολί εξέφρασε τη λύπη της καθώς η μεταναστευτική κρίση έδωσε «περιθώριο ελιγμών και μια ψεύτικη αίσθηση νομιμότητας σε εκείνους που ενθαρρύνουν την πολιτική του φόβου» και πρόσθεσε «αν το σπίτι του γείτονά σας καίγεται, δεν θα είστε ασφαλείς κλείνοντας την πόρτα σας».

Καλώντας τη διεθνή κοινότητα να επιδείξει γενναιοδωρία, η ηθοποιός εκτίμησε ότι πρόκειται για «ένα καθήκον που μας αφορά όλους, τον επόμενο γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, τις κυβερνήσεις, την κοινωνία των πολιτών, τον καθένα από εμάς».

«Και η επιτυχία μας θα συμβάλει στη διαμόρφωση του αιώνα μας. Η εναλλακτική; Είναι το χάος», τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δείτε επίσης:

Θέμα στη Γερμανία η δημοσκοπική πτώση της Μέρκελ

“Φωτιά” στις σχέσεις με τη Ρωσία βάζει tweet Τούρκου βουλευτή μετά την ήττα της Φενέρμπαχτσε

Εικόνες χάους στα σούπερ μάρκετ της Βενεζουέλας – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ