Tagesspiegel: Γέφυρα του Σόιμπλε προς το ΔΝΤ τα επιπλέον μέτρα των 3 δισ. στην Ελλάδα

Σχέδιο, για την περίπτωση που δεν επιτευχθούν οι στόχοι για πρωτογενές πλεόνασμα από την Ελλάδα, φέρεται να εκπόνησε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel.

Σχέδιο αυστηρών περικοπών τριών δισεκ. ευρώ επιπλέον, με την υπογραφή του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, φέρεται να υπάρχει για την περίπτωση που η Ελλάδα δεν πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους για το 2018», σημειώνει η Tagesspiegel, συμπληρώνοντας:

«Το ότι η πρόταση συζητήθηκε στην Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ έγινε γνωστό από την ελληνική αντιπροσωπεία (…) Το σχέδιο του υπουργού Οικονομικών, το οποίο ξανασυζητήθηκε τον Μάρτιο στο Eurogroup και μετά… εξαφανίστηκε, ερμηνεύεται ως ‘γέφυρα’ προς το ΔΝΤ. Στόχος είναι το Ταμείο να εγκαταλείψει τις όποιες ενστάσεις του και να συμμετάσχει το τρίτο ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής. Σε περίπτωση που η Αθήνα δεν πετύχει τους στόχους για το πρωτογενές πλεόνασμα, τότε υπάρχουν στο συρτάρι έτοιμα και υπογεγραμμένα νέα μέτρα λιτότητας. Αν βέβαια η Αθήνα τα καταφέρει, τόσο το καλύτερο» γράφει η Tagesspiegel.

Διαβάστε επίσης:

Το Spiegel για τη διαπραγμάτευση: Ο χρόνος εξαντλείται

Συναγερμός στη Γερμανία – Τρομοκράτες σχεδίαζαν χτύπημα στις παραλίες

Το γερμανικό Focus αποκαλύπτει το σχέδιο του ISIS να αιματοκυλίσει τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά θέρετρα

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ