Η μυστηριώδης γυναίκα που παγίδευσε τον εγκέφαλο των επιθέσεων στο Παρίσι

Μια γυναίκα στάθηκε εμπόδιο στα σχέδια του Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, ο οποίος σκόπευε να πραγματοποιήσει και άλλες αιματηρές επιθέσεις στη γαλλική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της ίδιας, στην εφημερίδα Washington Post, ο τρομοκράτης είχε σχεδιάσει να πραγματοποιήσει και άλλες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, αλλά εκείνη πρόλαβε να αποκαλύψει  το κρησφύγετό του στις γαλλικές αρχές.

Η γυναίκα, που είναι μουσουλμάνα, διατήρησε για λόγους ασφάλειας την ανωνυμία της και υποστήριξε ότι επί τρία χρόνια υπήρξε στενή φίλη του.

Όπως εξομολογήθηκε, η κοπέλα μία ημέρα μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις, η ίδια συνόδευσε την ξαδέλφη του Αμπαούντ στο κρησφύγετό του σε προάστιο του Παρισιού, στην περιοχή Aubervilliers στο Σεν Ντενί.

Ο τρομοκράτης έδωσε 5.000 ευρώ στην ξαδέλφη του Hasna Aitboulahcen και της ζήτησε να του αγοράσει «κομψά» ρούχα και παπούτσια, καθώς και να του βρει ένα νέο κρησφύγετο για τον ίδιο και για έναν από τους συνεργάτες του.

«Το Παρίσι δεν ήταν τίποτα» , αυτό αποκάλυψε ο τρομοκράτης κατά τη διάρκεια της συνάντησης  του με τις δύο γυναίκες και συμπλήρωσε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες τρομοκρατικές επιθέσεις σε όλη την Ευρώπη.

Η άγνωστη γυναίκα, που τώρα φοβάται για τη ζωή της και βρίσκεται υπό την προστασία της αστυνομίας, δήλωσε ότι ο Αμπαούντ ετοίμαζε και άλλο τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι και γι’ αυτό ζήτησε καινούργια ρούχα από την εξαδέλφη του.

Σύμφωνα με την ίδια, στόχος ήταν κάποια συνοικία επιχειρηματιών στο Παρίσι, εξού και τα κομψά ρούχα που ζήτησε ο τζιχαντιστής από την ξαδέρφη του.

Η μουσουλμάνα επικοινώνησε άμεσα με τη γαλλική αστυνομία και ενημέρωσε για τις οικογενειακές συζητήσεις που είχαν προηγηθεί μεταξύ του τρομοκράτη και της ξαδέρφης του, ενώ αποκάλυψε το κρησφύγετο του τρομοκράτη.

Η ίδια ανέφερε ότι θέλει ο κόσμος να μάθει πως μια μουσουλμάνα κατέδωσε τον τρομοκράτη και τόνισε ότι το Ισλάμ δεν διδάσκει όσα κάνουν οι τζιχαντιστές τρομοκράτες.

Να σημειωθέι πως κατά την αστυνομική επιχείρηση στο κρησφύγετο του Αμπαούντ στις 17 Νοεμβρίου, ο τζιχαντιστής σκοτώθηκε.

Εκτός από τον ίδιο, και η 26χρονη εξαδέλφη του, που εκείνη την ώρα βρισκόταν εκεί, έχασε τη ζωή της.

Διαβάστε επίσης:

Τρομοκρατική επίθεση ετοίμαζαν οι τζιχαντιστές στο Euro 2016

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ