Επιβίωσε τρώγοντας σπόρους και κρέας χελώνας

Στρατιώτης κατάφερε να επιβιώσει τρεις ολόκληρες εβδομάδες έχοντας χαθεί στην ζούγκλα στην κεντρική Κολομβία, τρώγοντας σπόρους και ωμό κρέας χελώνας αλλά και τραγουδώντας ραπ μελωδίες για να δώσει κουράγιο στον εαυτό του, γνωστοποίησαν σήμερα πηγές από τον στρατό.

Ο Γιέφερ Ορλάντο Σάντσες Φονσέκα, 26 ετών, εντοπίστηκε «σώος κι αβλαβής» χθες από μονάδες του στρατού ξηράς στην πολιτεία Μέτα, μεταξύ του Βίστα Χερμόζα και του Πουέρτο Ρίκο, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε η διοίκηση της κοινής δύναμης Omega.

Τον αναζητούσαν από την ημέρα που χάθηκαν τα ίχνη του την 5η Μαρτίου κατά τη διάρκεια μιας περιπολίας σε αυτήν την επαρχία όπου διατηρούν δυνάμεις οι αντάρτες της οργάνωσης Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (Farc) και άλλες παράνομες ένοπλες οργανώσεις.

«Περισσότεροι από 500 στρατιώτες συμμετείχαν στις έρευνες στην περιοχή, η πολεμική αεροπορία πραγματοποιούσε αναγνωριστικές πτήσεις» διευκρινίζεται στην ανακοίνωση όπου προστέθηκε ότι εκκλήσεις είχαν μεταδοθεί από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς εθνικής και τοπικής εμβέλειας.

Με γένια, βρώμικος και λίγο προτού καταρρεύσει από την αδυναμία, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Κολομβίας, ο στρατιώτης εντοπίστηκε χθες το πρωί από έναν άλλο στρατιώτη.

Ο επιζών περιέγραψε σήμερα στο ραδιοφωνικό δίκτυο Caracol ότι όταν χάθηκε, δεν είχε μαζί του «ούτε τρόφιμα ούτε νερό, μονάχα πολεμοφόδια: το τουφέκι του, σφαίρες, κράνος, εκρηκτικές ύλες (…), ένα πόντσο, ένα τσεκούρι».

Διέσχιζε τη ζούγκλα μαζί με άλλους 40 στρατιώτες. «Περπατούσα τελευταίος, για να καλύπτω τους συντρόφους μου (…) μια στιγμή απροσεξίας, απομακρύνθηκα».

Αφού πέρασαν λίγες ημέρες, άρχισε να τρέφεται με ό,τι έβρισκε.

«Χάρη στην εκπαίδευση επιβίωσης από το στρατό, έμαθα ότι μπορούμε να τρώμε ό,τι τρώνε οι πίθηκοι» είπε ο στρατιώτης, ο οποίος εκτίμησε μάλιστα το κρέας της χελώνας το οποίο έφαγε μία φορά.

«Βρέθηκε στο δρόμο μου κι εγώ το εκμεταλλεύτηκα. Έπρεπε να το φάω ωμό. Πεινούσα τόσο πολύ».

Σύμφωνα με την εφημερίδα El Tiempo, ο νεαρός τραγουδούσε ραπ μελωδίες για να δώσει κουράγιο στον εαυτό του.

Στον 26χρονο δόθηκε αναρρωτική άδεια καθώς υπέστη αφυδάτωση και υπερκόπωση, ο ίδιος ωστόσο διαβεβαιώνει ότι θα επιστρέψει στα καθήκοντά του στον στρατό μόλις αναρρώσει από την περιπέτειά του.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Άγρια ζώα μπροστά στον… καθρέφτη – ΒΙΝΤΕΟ

Κολομβία: Η κυβέρνηση και οι αντάρτες χάνουν την προθεσμία τη για συνθήκη ειρήνης

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ