Επιδρομή στα κεντρικά γραφεία του Facebook στο Αμβούργο – ΦΩΤΟ

Στόχος βανδάλων έγιναν την Κυριακή τα γραφεία του Facebook στο Αμβούργο της Γερμανίας, όπου μια ομάδα αγνώστων επιτέθηκε σπάζοντας τζάμια, πετώντας μπογιές και γράφοντας στον τοίχο της εισόδου «Facebook dislike». Σύμφωνα με την γερμανική αστυνομία ήταν μια μάδα 10-15 ατόμων που φορούσαν μαύρα ρούχα και κουκούλες.

Δεν υπήρχε κανένας τραυματισμός υπαλλήλου από το συμβάν ενώ η αστυνομία ερευνά ακόμη τα αίτια της επίθεσης.

Σημειώνεται ότι το ευρωπαϊκό τμήμα του Facebook βρίσκεται στο μικροσκόπιο λόγω της αποτυχίας/αδυναμίας του να αφαιρέσει ρατσιστικά σχόλια που περιείχαν ρητορική μίσους κατά των προσφύγων. Η έρευνα ξεκίνησε τον προηγούμενο μήνα καθώς Γερμανοί πολιτικοί και celebrities εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για την άνοδο των ρατσιστικών σχολίων στο Facebook και στα υπόλοιπα social media, την ώρα που η χώρα προσπαθεί να αντιμετωπίσει τη ροή των προσφύγων.

Όπως αναφέρει το techblog, gr, ο Martin Ott, Διευθύνων σύμβουλος του Facebook για τη βόρεια, κεντρική και ανατολική Ευρώπη, με έδρα το Αμβούργο, μπορεί να θεωρηθεί ως υπεύθυνος γα την μη αφαίρεση της ρητορικής μίσους από την δημοφιλέστατη πλατφόρμα. Εκπρόσωπος του Facebook είχε δηλώσει τον περασμένο μήνα ότι οι ισχυρισμοί είναι άνευ αξίας και ότι δεν υπήρξε καμία παραβίαση των γερμανικών νόμων από το Facebook ή τους υπαλλήλους του. 

 

Δείτε τις φωτογραφίες

 

Διαβάστε επίσης:

Το Twitter προειδοποιεί για κυβερνητικό “χακάρισμα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ