Ο Τζίμι Κάρτερ ανακοίνωσε ότι δεν πάσχει πια από καρκίνο

Ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζίμι Κάρτερ είπε χθες ότι έχουν εξαλειφθεί όλα τα σημάδια καρκίνου του εγκέφαλου, σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες εξετάσεις του.

Ο Κάρτερ, 91, ξεκίνησε τη θεραπεία τον Αύγουστο για μελάνωμα, το οποίο είχε κάνει μετάσταση από το συκώτι στον εγκέφαλο. Τα τέσσερα σημεία του εγκεφάλου που είχαν προσβληθεί ανταποκρίθηκαν στη θεραπεία.

Μιλώντας χθες σε μερικές εκατοντάδες άτομα που είχαν παρευρεθεί σε μια εκκλησία βαπτιστών στην πολιτεία Τζόρτζια όπου ο πρώην πρόεδρος παραθέτει μαθήματα για τη Βίβλο, ο Κάρτερ είπε πώς ούτε οι εξετάσεις του εγκεφάλου του έδειξαν ότι είχε πια την πάθηση, ούτε οι εξετάσεις του γενικά.

Ο Κάρτερ ήταν πρόεδρος από το 1977 έως το 1981. Έχει χαρακτηρίσει την προεδρική του θητεία ως αποτυχία, παρότι έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ειρηνική διαπραγμάτευση μεταξύ του Ισραήλ και της Αιγύπτου. Έχασε τις εκλογές στον Ρόναλντ Ρήγκαν, του Ρεμπουμπλικανικού κόμματος.

Ο πρώην καλλιεργητής φιστικιών έχει αφήσει μια από τις πιο πετυχημένες μετα-προεδρικές πορείες, κερδίζοντας το Νόμπελ της Ειρήνης το 2002 και παραμένοντας ενεργός σε προγράμματα όπως τη μάχη ενάντια στις αρρώστιες στην Αφρική και την κατασκευή σπιτιών για τους φτωχούς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ