Ερωτήματα για τη δολοφονία του δικηγόρου διατυπώνουν τουρκικές εφημερίδες

Σημαντικά ερωτήματα εγείρονται σχετικά με την υπόθεση δολοφονίας του προέδρου του δικηγορικού συλλόγου του Ντιγιάρμπακιρ, Ταχίρ Ελτσί στην Τουρκία.

Το ερώτημα που  διατυπώνεται από αντιπολιτευόμενες εφημερίδες είναι «ποιος πυροβόλησε τελικά εναντίον του Ελτσί;» 

Στο βίντεο που καταγράφει τη δολοφονία και τις συγκρούσεις που ακολούθησαν μετά, αστυνομικοί εμφανίζονται να πυροβολούν από απόσταση περίπου δύο μέτρων, δύο άτομα τα οποία παρουσιάζονται ως τρομοκράτες και να μην τους πετυχαίνουν. Πρόκειται για το σημείο όπου βρισκόταν ο Ελτσί. Παρευρίσκονταν δημοσιογράφοι, δικηγόροι και αστυνομικοί. Από το βάθος του δρόμου, οι δύο τρομοκράτες αρχίζουν να τρέχουν προς το σημείο αυτό, κάτω από τους πυροβολισμούς των αστυνομικών. Οι τρομοκράτες περνούν μπροστά από τους αστυνομικούς και συνεχίζουν να τρέχουν κατά μήκους του δρόμου ενώ οι αστυνομικοί πυροβολούν. Οι τρομοκράτες συνεχίζουν, αλλά εν τω μεταξύ τραυματίζεται θανάσιμα στο κεφάλι ο Ελτσί. Σε όλη τη διάρκεια του βίντεο οι τρομοκράτες δεν πυροβολούν. Οι μόνοι που φαίνεται να πυροβολούν είναι οι αστυνομικοί.

Ένας από τους αστυνομικούς δηλώνει ότι «δεν κατάφερα να τους πετύχω επειδή έτρεχαν και επειδή ένας από αυτούς έριξε προς το μέρος μου το όπλο του».

Μετά το επεισόδιο, η χήρα του δικηγόρου δέχτηκε απειλή μέσω «Twitter». «Τώρα σειρά σου» γράφει το μήνυμα, το οποίο εστάλη από αστυνομικό. Η ασφάλεια μάλιστα εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι ξεκίνησε σχετική έρευνα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Αθλητικό… εμπάργκο στην Τουρκία με εντολή Πούτιν

Ο Αμπτεσλάμ μετά το μακελειό στο Παρίσι έπινε… καφέ στο Βέλγιο

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ