Βρυξέλλες – Ανοίγουν τα σχολεία και το μετρό κάτω από δρακόντεια μέτρα

Παρά τη διατήρηση του συναγερμού στο ύψιστο επίπεδο, στις Βρυξέλλες, τα σχολεία και το μετρό θα λειτουργήσουν κανονικά από την Τετάρτη, σύμφωνα με απόφαση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης του Βελγίου. Ωστόσο, για την λειτουργία των σχολείων θα “επιστρατευτούν” 300  αστυνομικοί ενώ για το μετρό 200 αστυνομικοί.

«Έχουν γίνει τα πάντα για να επιστρέψουμε όσο γίνεται στην κανονική ζωή», δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο Πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ, προσπαθώντας να καθησυχάσει τους πολίτες. «Παραμένουμε στο ανώτατο όριο συναγερμού 4, αλλά παίρνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας», πρόσθεσε ο υπουργός εσωτερικών του Βελγίου, Γιαν Χαμον.

Σύμφωνα με το Συντονιστικό Όργανο Ανάλυσης Απειλών (OCAM), τα σχολεία δεν αποτελούν πιθανούς στόχους. To κλείσιμό τους ήταν ένα προληπτικό μέτρο, για να βρεθεί χρόνος έως ότου ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας, τόνισε ο πρόεδρος των Βρυξελλών, Ρούντι Βερβουρτ.

Την ίδια στιγμή, διχασμένη εμφανίζεται η βελγική κοινή γνώμη για το αν θα πρέπει να ανοίξουν αύριο τα σχολεία στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με δημοσκόπηση που έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της η βελγική εφημερίδα Le Soir. Στην ερώτηση «θα πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία παρά την απειλή τρομοκρατίας;», το 52% των ερωτηθέντων απαντά «Ναι» και το 48% απαντά «Όχι». 

 

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Διαβάστε επίσης:

Γαλλία – Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στους σιδηροδρομικούς σταθμούς 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ