Ο Τραμπ κατά της Μέρκελ: Αυτό που κάνει με τους πρόσφυγες είναι τρελό

O Ντόναλντ Τραμπ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό δίκτυο CBS, εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο τρόπος που η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ ενεργεί προς όφελος των προσφύγων είναι «παρανοϊκός».

«Δεν συμπαθώ τις μεταναστεύσεις. Δεν συμπαθώ τους ανθρώπους που έρχονται…θα ξεσπάσουν ταραχές στη Γερμανία. Αυτό που εκείνη (η Άνγκελα Μέρκελ) κάνει στη Γερμανία είναι τρελό» υπογράμμισε ο Τραμπ.

Ο δισεκατομμυριούχος, γνωστός για τις αντιμεταναστευτικές του θέσεις, επισήμανε ότι «χωρίς αμφιβολία» τάσσεται υπέρ της υποδοχής 10.000 προσφύγων στην χώρα του.

Αλλά «20.000 ανθρώπους; Θα πρόκειται για τον μεγαλύτερο Δούρειο Ίππο…εάν οι άνθρωποι αυτοί αποδειχθούν ότι ανήκουν στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος» προσέθεσε ο Τραμπ.

Ο μεγιστάνας πρότεινε να οριστεί μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στο βόρειο τμήμα της Συρίας όπου θα καταφεύγουν οι πρόσφυγες.

Ο ίδιος υποστήριξε επιπλέον ότι «θα έπρεπε» να γίνει χρήση βίας εναντίον του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ όταν εκείνος χρησιμοποίησε χημικά όπλα.

Τόνισε, εξάλλου, ότι θα μπορούσε «ενδεχομένως να τα πάει πολύ καλά με τον (πρόεδρο της Ρωσίας) Βλαντίμιρ Πούτιν» καθώς «δε συμπαθεί καθόλου τον Ομπάμα».

«Όσο ο (Πούτιν) επιτίθεται εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, τάσσομαι υπέρ» των βομβαρδισμών της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας στη Συρία, πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης

Μέρκελ: Υπήρχαν ουσιαστικά γνωρίσματα δικτατορίας στην Ανατολική Γερμανία

Ο Πούτιν απέκλεισε χερσαίες επιχειρήσεις στη Συρία

Πάνω από 1 εκατ. πρόσφυγες θα δεχθεί η Γερμανία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ