Συνομιλία Πούτιν- Ερντογάν για την κρίση στη Συρία

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, και ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συζήτησαν την Τετάρτη την επιδείνωση της κατάστασης στην εμπόλεμη Συρία καθώς και για το μέλλον του σχεδίου κατασκευής του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου Turkish Stream, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο Ερντογάν έφτασε νωρίτερα την Τετάρτη στη Ρωσία για να παρευρεθεί στα εγκαίνια ενός τεμένους στην κεντρική Μόσχα, που θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα στο ευρωπαϊκό έδαφος.

Οι δύο πλευρές «συνεχίζουν να έχουν διαφορές στον τρόπο που προσεγγίζουν τον πόλεμο στη Συρία, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχουν κοινές ανησυχίες για την κατάσταση, η οποία… δυστυχώς τείνει να επιδεινωθεί», δήλωσε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους στην Μόσχα.

Σχετικά με την πορεία των συζητήσεων για τον σχεδιαζόμενο αγωγό Turkish Stream, ο Πεσκόφ τόνισε πως «η δουλειά συνεχίζεται και οι δύο πλευρές έχουν αμοιβαία κατανόηση».

Οι δύο ηγέτες επρόκειτο επίσης να συζητήσουν σχετικά με το πρώτο πυρηνικό εργοστάσιο στην Τουρκία. Ο πυρηνικός ηλεκτροπαραγωγικός σταθμός αυτός, τον σχεδιασμό, την κατασκευή και τη λειτουργία του οποίου έχει αναλάβει ρωσική εταιρεία, θυγατρική της Rosatom, προγραμματίζεται να ενταχθεί στο δίκτυο ηλεκτροδότησης της Τουρκίας το 2022. Το κόστος του έργου έχει προϋπολογιστεί ότι θα ανέλθει σε 20 δισεκατομμύρια δολάρια.

 

Διαβάστε επίσης:

Πρωθυπουργός Ουγγαρίας: Οι Έλληνες δεν είναι ικανοί να περιφρουρήσουν τα σύνορα τους

Ο Ολάντ για το προσφυγικό: Η Γαλλία θα αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης της – ΒΙΝΤΕΟ

Η Μέρκελ για το προσφυγικό: Η Ευρώπη θα τα καταφέρει – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ