Ο πρόεδρος του Καζακστάν διόρισε την κόρη του αντιπρόεδρο της κυβέρνησης

Ο πρόεδρος του Καζακστάν Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγεφ διόρισε σήμερα την κόρη του, την Νταρίγκα, στη θέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, ένας διορισμός που την προετοιμάζει ενδεχομένως για να διαδεχθεί τον πατέρα της επικεφαλής αυτής της πλούσιας σε υδρογονάνθρακες πρώην σοβιετικής δημοκρατίας της κεντρικής Ασίας.

“Κατ’ εντολήν του αρχηγού του Κράτους, η Νταρίγκα Ναζαρμπάγεβα διορίζεται αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Δημοκρατίας του Καζακστάν”, αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από την προεδρία.

Η Νταρίγκα Ναζαρμπάγεβα, 52 ετών, ήταν βουλευτής και αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου του Καζακστάν. Ο διορισμός της ανακοινώνεται αφού ο πατέρας της, ο 75χρονος Νουρσουλτάν, άρχισε τον Απρίλιο μια νέα πενταετή προεδρική θητεία.

Βουλευτής από το 2004, η Νταρίγκα Ναζαρμπάγεβα είχε περιπέσει σε δυσμένεια το 2007, όταν στο Καζακστάν διεξήχθη έρευνα σε βάρος του τότε συζύγου της, του Ραχάτ Αλίεφ, για την απαγωγή και τον φόνο δύο τραπεζιτών.

Έπειτα από το σκάνδαλο αυτό και ενώ οι αρχές του Καζακστάν επιχειρούσαν να επιτύχουν την έκδοση του Αλίεφ από την Αυστρία, η Νταρίγκα Ναζαρμπάγεβα είχε αποσυρθεί από την πολιτική ζωή και έως το 2012 είχε τεθεί επικεφαλης του φιλανθρωπικού ιδρύματος του πατέρα της. Στη συνέχεια επέστρεψε στο κοινοβούλιο με το κόμμα Νουρ Οτάν, που πρόσκειται στην εξουσία.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Ραχάτ Αλίεφ, πρώην αναπληρωτής διευθυντής της εσωτερικής ασφάλειας και πρεσβευτής στη Βιέννη, ο οποίος κατηγορήθηκε επίσης στη συνέχεια ότι ετοίμαζε ένα πραξικόπημα στο Καζακστάν, απεβίωσε τον Φεβρουάριο σε φυλακή της Αυστρίας περιμένοντας να δικαστεί. 

 

Διαβάστε επίσης:

Ενός λεπτού σιγή από τον Ομπάμα για την επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου – ΦΩΤΟ

Βουλγαρία: Εκκενώθηκε το προεδρικό μέγαρο μετά από τηλεφώνημα για βόμβα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ