Μήνυμα αλληλεγγύης και στήριξης από τον Μαδούρο στον Τσίπρα – ΒΙΝΤΕΟ

Την υποστήριξη και την αλληλεγγύη του λαού της Βενεζουέλας, στην ελληνικό λαό, στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στον ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζει σε τηλεοπτικό μήνυμά του ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο.

«Αν κάτι είναι γνωστό στην Ελλάδα εδώ και 2.000 χρόνια , αυτό είναι η λέξη “δημοκρατία”. Και ο ελληνικός λαός θα απαντήσει με δημοκρατία» αναφέρει στο μήνυμά του ο Νικολάς Μαδούρο.

«Εμείς όλα αυτά τα έχουμε ήδη ζήσει. Αν μπορούσαμε να μιλήσουμε με τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, θα μπορούσαμε να τραγουδήσουμε μαζί τους και να τους πούμε πως εδώ είχαν ιδιωτικοποιηθεί όλα, πως είχαν εξαφανιστεί οι συντάξεις και η δημόσια εκπαίδευση, πως η εκπαίδευση ιδιωτικοποιήθηκε. Και πώς σπάσαμε τα δεσμά μας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Μη φοβάστε, Έλληνες και Ελληνίδες. Ο δρόμος είναι να σπάσουμε τα δεσμά με το διεθνές χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Να αποτινάξουμε τον ζυγό που προσπαθεί να ρουφήξει το αίμα των λαών, την εργασία των λαών, τον πλούτο των χωρών. Αυτός είναι ο δρόμος», αναφέρει ο πρόεδρος της Βενεζουέλας.

«Θαυμάζουμε αυτό που κάνει ο λαός της Ελλάδας! Ένας αγώνας δύσκολος, σύνθετος ενώ οι εκβιασμοί υψώνονται εναντίον του λαού της Ελλάδας, οι οικονομικοί εκβιασμοί. Είναι επίσης ένας πόλεμος με σκοπό ο λαός της Ελλάδας να μην κάνει ούτε ένα βήμα προς την ελευθερία και την ανεξαρτησία και η Ευρώπη γενικότερα να μην ξυπνήσει ποτέ από αυτό το λήθαργο, αυτή την κυριαρχία των “θεσμών” αυτών» καταλήγει το μήνυμα του προέδρου της Βενεζουέλας, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

 

Δείτε το βίντεο

Πηγή βίντεο χρήστης youtube  MultimedioVTV 

 

Διαβάστε επίσης:

Λευκός Οίκος: Όλες οι πλευρές επιθυμούν η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη

Ολάντ: Είναι καθήκον μας να κρατήσουμε την Ελλάδα στην ευρωζώνη

Μέρκελ: Ανοιχτή η πόρτα για διαπραγματεύσεις – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ