Ιταλία: Πιέζουν τον Ρέντσι να πάρει ξεκάθαρη θέση στο θέμα της Ελλάδας

Ιταλοί βουλευτές και γερουσιαστές του κόμματος Αριστερά και Ελευθερία και πρώην μέλη του κινήματος Πέντε Αστέρων, ζητούν από την κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι «να πει ξεκάθαρα ποιόν υποστηρίζει» στην διαπραγμάτευση της Ελλάδας με τους πιστωτές.

Η κυβέρνηση Ρέντσι θα κληθεί να τοποθετηθεί στην γερουσία επί του θέματος πιθανότατα την ερχόμενη Τετάρτη. «Πρέπει να γίνει ευρεία συζήτηση σχετικά με το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και να λάβει η κυβέρνηση Ρέντσι μια ξεκάθαρη θέση, από την στιγμή που έως τώρα κράτησε μια διφορούμενη στάση», δήλωσε η επικεφαλής των γερουσιαστών του Αριστερά και Ελευθερία, Λορεντάνα Ντε Πέτρις.

Στην συνέντευξη Τύπου που οργανώθηκε σε αίθουσα της ιταλικής γερουσίας για την παρουσίαση της όλης πρωτοβουλίας πήρε μέρος και ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς, ο οποίος αναφέρθηκε σε ορισμένες από κύριες τις αποφάσεις που έχει λάβει η ελληνική κυβέρνηση, όπως την κάρτα αλληλεγγύης, την επαναπρόσληψη των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών, την παροχή ελληνικής ιθαγένειας στα παιδιά των μεταναστών και την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

Ευχαρίστησε, παράλληλα, τις ιταλικές πολιτικές δυνάμεις που έχουν δείξει και συνεχίζουν να δείχνουν αλληλεγγύη προς την Ελλάδα και τόνισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να επανακαθιερώσει τα συλλογικά δικαιώματα των εργαζομένων, να εγκρίνει νόμο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, να μεταρρυθμίσει την εκπαίδευση και την δημόσια διοίκηση και να κάνει παρελθόν το πελατειακό κράτος».

Ο Χρήστος Μαντάς, τέλος, απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτήρισε το θέμα της μείωσης του χρέους υπόθεση διεθνούς χαρακτήρα και ζήτησε την αλληλεγγύη των ευρωπαϊκών λαών για να σπάσει ο φαύλος κύκλος της λιτότητας, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

 

Διαβάστε επίσης

Τι συμφώνησαν Βαρουφάκης – Γκουρία

O Βαρουφάκης δεν βλέπει συμφωνία στο Eurogroup

Νέα πρόταση με δύο βελτιώσεις προς την Αθήνα – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ