NYT: Ο χαμένος εμφύλιος το 1949 και οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ

Με άσκηση του παραλόγου παρομοιάζει την προσπάθεια να σωθεί η Ελλάδα άρθρο του Ρότζερ Κοέν στους New York Times (ΝΥΤ), με τίτλο “Η ελληνική παγίδα” και προσθέτει πως δεν θα μπορέσει ποτέ να αποπληρώσει τα χρέη της, όσες συμφωνίες κι αν βγάλουν από το καπέλο τους οι πιστωτές, η Ελλάδα είναι στο χείλος της χρεοκοπίας που πλησιάζει μέρα με την ημέρα.

Μιλά για τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι «δεν έχουν καμία εμπειρία διακυβέρνησης» και τους αποκαλεί «αριστερούς υπουργούς» που εν έτει 2015 «προσπαθούν να κερδίσουν τον εμφύλιο» που έχασαν το 1949.

«Υπάρχει ένα πράγματα με την πραγματικότητα: Επιστρέφει μπούμερανγκ και σε χτυπά στο πρόσωπο», γράφει. «Το να αναγκάζεις την Ελλάδα και τη Γερμανία να συνυπάρχουν μέσα σε μια νομισματική ένωση θα είναι πάντα μια προσπάθεια να παραπλανήσεις την πραγματικότητα. Οι οικονομίες τους δεν συμβαδίζουν και ακόμη περισσότερο οι ιδιοσυγκρασίες τους» τονίζει.

Ένα είναι σίγουρο υπογραμμίζει: «Αν επιτευχθεί συμφωνία με την Ελλάδα, το μόνο που θα επιτύχει είναι να προλογίσει την επόμενη κρίση σε λίγους μήνες από τώρα».

Και προτείνει τι πρέπει να απαντήσουν, κατά τη γνώμη του, οι πιστωτές στο ΣΥΡΙΖΑ: «Έχετε έναν αιώνα να αποπληρώσετε το χρέος, αλλά τώρα είστε μόνοι σας. Φτιάξτε τη χώρα, είτε μέσα είτε έξω από το ευρώ. Κάντε συμμαχίες με ξένους για να μπει χρήμα στην Ελλάδα. Θέλετε να δοκιμάστε την οδό του Πούτιν, με τη Gazprom μέσα στο ΔΝΤ, κάντε το! Εμείς δεν είμαστε στην πλάτη σας πια, για αυτό βρείτε έναν τρόπο να κάνετε τους Έλληνες να πιστέψουν ξανά στην Ελλάδα χωρίς να είναι έτοιμοι να ρίξουν τις ευθύνες στο Βερολίνο ή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

 

Δείτε επίσης:

Νέο άρθρο στο Iskra: Πανικόβλητα τελεσίγραφα στέλνουν οι πιστωτές

Βαρουφάκης: Grexit το 2021 χωρίς αναδιάρθρωση του χρέους

Πικετί: Κοινό Ταμείο για το χρέος στην Ευρώπη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ