Deutsche Welle: Κοντά στην επίτευξη συμφωνίας;

Πολύ κοντά στην επίτευξη συμφωνίας φέρονται να βρίσκονται Ελλάδα και δανειστές σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες των γερμανικών μέσων ενημέρωσης. Την αισιοδοξία του για την επίτευξη συμβιβασμού εξέφρασε σήμερα και ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας Εμανουέλ Μακρόν μετά από συνάντησή του με τον Γερμανό ομόλογό του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ στο Παρίσι, λέγοντας ότι μπορεί να υπάρξει λύση από την πλευρά του. Από την πλευρά ο αντικαγκελάριος Γκάμπριελ εκτίμησε ότι όλα εξαρτώνται τώρα από την ελληνική πλευρά.

Όλα τα βλέμματα στρέφονται στη συνάντηση που θα έχουν απόψε το βράδυ στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με τον Έλληνα πρωθυπουργό, στην οποία όπως όλα δείχνουν θα επιχειρηθεί να γεφυρωθούν οι διαφορές που παρουσιάζουν οι συμβιβαστικές προτάσεις των δυο πλευρών. Σύμφωνα με ανώνυμη πηγή που επικαλείται το πρακτορείο Reuters στις συνομιλίες θα συμμετάσχει τόσο ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ όσο και εκπρόσωποι της ΕΚΤ και του ΔΝΤ.

Καθοριστική συνάντηση Τσίπρα – Γιούνκερ

Η συνάντηση Τσίπρα – Γιούνκερ θεωρείται κλειδί για τις περαιτέρω εξελίξεις. Θα έχει πιθανότατα μορφή δείπνου εργασίας και ως αντικείμενο την εξέταση των προτάσεων τόσο των θεσμών όσο και της κυβέρνησης που βρίσκονται στο τραπέζι.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συμμετοχή του προέδρου του Εurogroup Ντάισελμπλουμ στη συνάντηση, θεωρείται σημαντική και δείχνει ότι βρισκόμαστε ενόψει της επεξεργασίας ενός τελικού σχεδίου συμφωνίας. Μάλιστα στις Βρυξέλλες θεωρούν πιθανή τη σύγκλιση έκτακτης συνεδρίασης του Εurogroup μέχρι το τέλος της βδομάδας.

Στις Βρυξέλλες παραμένουν σε ετοιμότητα οι εκπρόσωποι των δανειστών και της κυβέρνησης που μετέχουν στις εργασίες του Βrussels Group.

Πηγή: DW

Διαβάστε επίσης:

Bild: Η Μέρκελ θέλει να σώσει την Ελλάδα με όποιο κόστος

Ντάισελμπλουμ: Ο Γιούνκερ μου δίνει πεταχτά φιλιά

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ