Αισιόδοξος για την Ελλάδα ο πρόεδρος των γερμανικών συνδικάτων – ΒΙΝΤΕΟ

Ένα νέο αναπτυξιακό σχέδιο, το οποίο θα βασίζεται στην εκμετάλλευση των εναλλακτικών πηγών ενέργειας, θα μπορούσε να δώσει μια νέα ώθηση στην ελληνική οικονομία και να ενισχύσει τον ρόλο της Ελλάδας στην Ευρώπη.

Αυτό υποστηρίζει, μεταξύ των άλλων, σε συνέντευξη που παραχώρησε αποκλειστικά στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Εργατικών Συνδικάτων της Γερμανίας, Ράινερ Χόφμαν, ο οποίος εκτιμά πως η μονομερής λιτότητα, η οποία εφαρμόστηκε στην Ελλάδα δεν βοήθησε, αντίθετα οδήγησε σε αύξηση της ανεργίας και σε ύφεση.

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται στις Βρυξέλλες, ο κ. Χόφμαν εμφανίζεται αισιόδοξος και πιστεύει ότι δεν υπάρχει κανείς στην Ευρώπη που να επιθυμεί την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Εκτιμά ότι υπάρχει ανάγκη για την ενδυνάμωση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των συνδικάτων στην Ευρώπη και τονίζει ότι στο θέμα αυτό υπάρχει στενή συνεργασία των γερμανικών Συνδικάτων με τη ΓΣΕΕ.

Ο κ. Χόφμαν θεωρεί ότι υπάρχει στην Ευρώπη «έλλειμμα δημοκρατικής νομιμοποίησης» στη λήψη κρίσιμων αποφάσεων και εκτιμά ότι με τη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή, υπό τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, θα ξεπεραστούν αυτά τα προβλήματα και θα ενδυναμωθεί ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τη συνέντευξη του Ράινερ Χόφμαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

 

Διαβάστε επίσης:

Ρ. Χόφμαν: Η λιτότητα καταστρέφει

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ