Handelsblatt: Η Ελλάδα θέλει να επεκτείνει το πρόγραμμα διάσωσης

Με τον πρωτοσέλιδο τίτλο «Η Ελλάδα θέλει να επεκτείνει το πρόγραμμα διάσωσης» στην ηλεκτρονική έκδοσή της η γερμανική Handelsblatt παρουσιάζει τη νέα εξέλιξη μετά το αδιέξοδο των διαπραγματεύσεων στο Eurogroup, εκτιμώντας ότι αν γίνει δεκτή η πρόταση ένα νέο πρόγραμμα διάσωσης μπορεί να ακολουθήσει πολύ γρήγορα.

Και μόνο με την κυκλοφορία της πληροφορίας, αναφέρει η εφημερίδα, τα Χρηματιστήρια των ΗΠΑ γύρισαν σε θετικό πρόσημο.

«Η Ελληνική κυβέρνηση τζογάρει» αναφέρει στη συνέχεια το δημοσίευμα μεταφέροντας την δήλωση του επικεφαλής του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Μελετών Μάρσελ Φρέιζερ ο οποίος υπογραμμίζει ότι «οι Έλληνες δεν μπορούν να εκβιάζουν την Ευρώπη …γιατί μπορεί αγοράζουν χρόνο με τέτοιες τακτικές αλλά η άβυσσος είναι μπροστά τους και αν δεν βρεθεί σύντομα λύση η πιθανότητες να βυθιστεί σε βαθύτερη κρίση η χώρα είναι μεγάλες».

Ο Γερμανός οικονομολόγος σημειώνει ωστόσο ότι ένα πιθανό Grexit θα ήταν απειλή για την αγορές, οι οποίες όμως δεν φάνηκαν να αντιδρούν σκληρά στις πρόσφατες εξελίξεις. Δείκτης πορείας, συνεχίζει ο Μάρσελ Φρέιζερ, θα είναι η απόφαση της ΕΚΤ για το αν θα χρηματοδοτηθούν οι ελληνικές τράπεζες περαιτέρω. 

Πηγή: enikonomia.gr

Διαβάστε επίσης:

Παππάς: Η κυβέρνηση αποκλείεται να αιτηθεί παράταση του μνημονίου

Μοσκοβισί: Ελπίζουμε να παραταθεί το πρόγραμμα

Δίνουμε το 30% του μισθού μας για ενοίκιο

New York Times: Δώστε στην Ελλάδα περιθώριο

Βαρουφάκης: Οφείλουμε να παρατείνουμε τη δανειακή σύμβαση για μερικούς μήνες

Ρουμπινί: Καταστροφή για το ευρώ τo Grexit

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ