Πάντοαν: Εντελώς εκτός συζήτησης ένα Grexit

Η ιταλική κυβέρνηση δεν σχολιάζει επισήμως την τηλεφωνική συνομιλία, της Τρίτης, του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον Ιταλό ομόλογό του, Ματέο Ρέντσι.

Σύμφωνα, όμως, με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η θέση της κυβέρνησης της Ρώμης συνοψίζεται, σε μεγάλο βαθμό, από τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της χώρας, Πιερ Κάρλο Πάντοαν, ο οποίος και βρισκόταν στο γραφείο του Ιταλού πρωθυπουργού κατά τη συγκεκριμένη τηλεφωνική επικοινωνία.

«Είμαι βέβαιος ότι στο τέλος θα βρεθεί ένα κοινό πεδίο συνεννόησης και η Ελλάδα θα ζητήσει την επέκταση του προγράμματος» είχε δηλώσει ο κ. Πάντοαν σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του τελευταίου Eurogroup.

Σύμφωνα με τον Πιερ Κάρλο Πάντοαν, «η επέκταση αυτή είναι η καλύτερη λύση για να εξασφαλισθεί περισσότερος χρόνος και να ζητηθεί ένα ευρύτερο στρατηγικό σύστημα κατά τους ερχόμενους μήνες».

Ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας μας από το ευρώ, θεωρώντας το «εντελώς εκτός συζήτησης».

Ο κ. Πάντοαν, τέλος, είναι πεπεισμένος ότι «οι ευρωπαϊκοί μηχανισμοί διαθέτουν την αναγκαία ευελιξία για να υπάρξει ανταπόκριση στα αιτήματα και στις προτεραιότητες που έχει θέσει η ελληνική κυβέρνηση».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ